PETROL İÇİN KAN=ABD

600 yıllık Osmanlının küllerinden Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk Milletinin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı şımarık ABD’nin şımarık Başkanı ile ancak 25 dakika görüşüyor. 80 milyonluk dünyanın sayılı ülkelerinden biri ve dünya barışı için bir denge olan Türkiye gibi bir ülkenin Cumhurbaşkanına net ve kararlı biçimde PYD/YPG benim kara gücümdür, diyebiliyor. Bunun tek açıklaması var: petrol için kan akmasını hiçbir zaman önemsemeyen ABD’nin ikinci dünya savaşından sonraki acımasız politikalarıdır.
Bu tespiti bizler yaparken Amerikalı da bunun farkında. Johnn Tırman’ın “Dünyayı Sömüren Amerika” kitabını okuyun. Şunu göreceksiniz: yüzyılın en büyük emperyalist devleti ABD’nin acımasız uyguladığı sömürü yolları.

 

IRAK İŞGALİ
 

ABD neden Irak’ı işgal etti.Saddam Hüseyin’in sahip olduğu varsayılan nükleer ve biyolojik silahların varlık tehdidi miydi? Hayır; bunu Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz Kuzey Kore gibi nükleer güce sahip bir ülkeye niçin Irak’tan farklı davranıldığını şeklindeki soruya şu cevabı veriyordu:
“Şu açıdan bakalım. Kuzey Kore ile Irak arasındaki en önemli fark ekonomiktir. Irak’ta başka bir seçeneğimiz yoktu. Bu ülke petrol denizinde yüzüyor”

 

ABD VAZGEÇMEZ
 

ABD 1900’lerin başında Meksika’ya ve yüz yıl boyunca Orta Amerika ülkelerine yaptığı müdahaleler;1970’lerde Angola ve Şili’deki gizli girişimler;1950’lerden 1970’lere kadar Vietnam ve Güneydoğu Asya’da yaşananlar ABD’nin kara elmas peşinde koşmasındandı. Son yıllardaki Venezüella’da yaptığı girişimler de bu ülkenin gelecekte kurban olacağını gösteriyor.
İran ABD için nükleer bakımından değil Hazar Denizi ve Ortadoğu petrolleri için önemli bir konumdadır.
ABD petrolü hovardaca kullanıp başka ülkelerin petrolleri için askeri güç kullanmayı alışkanlık haline getirmiştir.
Suriye de şu anda petrol için kan gölüne çevrilmiştir. Petrollerin lojistik gerekliliği ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde kukla bir Kürt Devleti kurulmasını zorunlu kılmaktadır. Bu devlet hem petrollerin güvenliğini sağlayacak, İsrail ile ikiz devlet olacak ve hem de deniz bağlantısı ile askeri ve lojistik gücü temsil edecektir.

 

ABD HEP YANLIŞ HESAPTA
 

Evren ve dünya bir dengede gizemini korurken, ABD’nin dünya üzerinde yarattığı dengesizliğin bir gün kendisine çok büyük bir bedel ile geri döneceğini petrol için kan derken tüm hesaplarının şaşacağını beklemek falcılık olmaz. Çünkü son 50 yıldır ABD’nin hep hesabı yanlış çıkmıştır. Gerçi bu yanlış hesaplar büyük yıkımlara ve milyonlarca insanın yaşamını kaybetmesine yol açmıştır ama, artık anlaşılmıştır ki ABD bu dengesizlikte yeni dengeleri silahla kuramaz ve koruyamaz.
 

BANDIRMA VAPURU
 

Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da nasıl bu vatanın kurtuluşu için Bandırma Vapuruna bindiyse şimdi de bizim ABD’nin hesaplarını karmakarışık yapmak için yeni bir Bandırma Vapuruna binme zamanımızdır.
Yeni Kurtuluş Savaşını verirken uygarlık projesinden vazgeçmemek, cehaleti ve bağnazlığı yenmek ve onurlu bir cesareti sergilemek gerekiyor. Bu cesareti de yaratmak tam bağımsızlıktan geçiyor. Hele ekonomide bağımsızlık derhal sağlamamız gereken olmazsa olmazımız olarak Bandırma Vapuruna binecek vatansever ve ehil kaptan ve mürettebatını bekliyor…

https://twitter.com/MPamukoglu
https://www.facebook.com/mustafa.pamukoglu.90

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87