RIZA SARRAF SALAK mı?

Zencani’ye verilen idam kararını gören ve zarflar, ayakkabı kutuları, hediye saatler konusunda yaptığı ihtisasla 17-25 Aralık sürecinde dünya kamuoyu önünde tanınırlılığını arttıran Rıza Sarraf sizce salak mı? ABD’ye tıpış tıpış niye gitti?

ZENCANİ’ye İDAM

15 gün kadar önce işadamı Babek Zencani ile iki suç ortağı idam cezasına neden çarptırılmıştı? İran tarafından devleti 2.8 milyar dolar dolandırmakla suçlanan Zencani, ABD ve AB tarafından da İran'ın petrol yaptırımlarını aşmasına yardımcı olduğu için kara listeye alınmamış mıydı? Sarraf, Zencani ile ortak iş bitirmiyor muydu?

KIZLARINI DISNEYLAND’a GÖTÜRMÜŞLER

Sarraf’ın Miami’de tutuklanması üzerine avukatı Şeyda Yıldırım bir açıklama yaptı. Yıldırım, “ABD’ye cumartesi günü gitti. Eşi ve kızı ile tatile gitmişlerdi. Kızlarını Disneyland'a götürmüşlerdi. Orada bir avukat grubumuz var. Rıza beyin yanındalar. Ben de birkaç gün içinde gideceğim. Ben, onlara bilgi sağlayıcı olarak gideceğim. Burada, anı anına trafiği takip ettim. Böyle bir karar beklemiyorduk. Kendisi de (Rıza Sarraf) böyle bir şey beklemiyordu. Eşi ve kızı halen orada Miami’deler; süreci takip ediyorlar” dedi.

Şimdi tekrar soruyorum, “Rıza Sarraf salak mı?”.
Bence değil…

BENCE RIZA SARRAF SALAK DEĞİL

Bir teori… İsterseniz komplo teorisi de diyebilirsiniz, canınız sağolsun.

1 hafta kadar önce ABD Dışişleri Bakanlığı eski görevlisi ve Amerikan İlerleme Merkezi (CAP) uzmanı Alan Makovsky, Erdoğan’ın “Washington’a gelmesi pek de istenmeyen bir misafir” olacağını savunmuştu, hatırlayalım.

ABD, Erdoğan’dan hoşnut değil ve bunu her fırsatta ve her şekilde sürekli dile getiriyorlar. 

Artık açıkça biliyoruz ki ABD açısından PKK’nın özel bir anlamı var ve PKK da ABD’nin pozisyonunu çok iyi değerlendirerek bu mevcut ilişkiyi korumak istiyor.

Türk ordusunun 24 Temmuz 2015 ve sonrasında PKK’ya vurduğu darbe ABD tarafından hoş karşılanmıyor. Erdoğan, ordumuzun bu hamlesinin asıl sahibi olmamakla birlikte devletin cumhurbaşkanı sıfatını taşıdığı için ev sahibi göründüğünden bu gidişi durdurması isteniyor ancak ordu kararlı bir şekilde terörle mücadeleyi sürdürüyor.

ABD’nin YENİ HAMLESİ: ‘SARRAF’ı TUTUKLAMAK’

ABD’nin bölge için öngördüğü planları gerçekleştirmekte zorlanması üzerine yeni ve kesin etkili bir başka hamle yapması gerekmiştir. PKK ve IŞİD tarafından patlatılan bombaları bu hamleye hizmet eden karanlık planlar olarak yorumladıktan sonra biz ABD’nin resmi hamlesine gelelim. 

‘Rıza Sarraf’ bu yeni hamlenin adıdır.

Bence ABD’nin yetkili organları tarafından Sarraf tutuklanmaya ikna edilmiştir. 17-25 Aralık sürecinin ‘esas oğlan’ı Sarraf genel siyaseti ve kendi geleceğini değerlendirebilecek kadar akıllıdır. Zencani gerçeğini de görmüştür. Öyle ya da böyle ikna edilerek tıpış tıpış ABD’ye gitmesi sağlanmıştır. Yoksa kızını Disneyland’a falan götürmesi hikayedir, masaldır. Sarraf birtakım pazarlıklar sonucunda, tutuklanacağını bile bile ve hatta tutuklanmak için gitmiştir ABD'ye...

Deniz Feneri skandalı nasıl Almanlarca delik deşik edilip en ince detayına kadar aydınlatıldıysa, Sarraf olayı için de ABD’de böyle bir süreç gerçekleşmesini beklemek eşyanın tabiatından olsa gerektir. Oralardaki savcılar ne de olsa birilerinin ‘babasının oğlu’ değildir. 
Böyle bir olasılık ve kirli çamaşırların uluslararası arenada afişe olması ihtimali elbette Türkiye’de Sarraf’la iltisaklı bazılarının titremesine neden olacaktır.

SARRAF'la BARSAK TEMİZLEMEYECEKLER, TEHDİT EDECEKLER

Bence ABD Sarraf’ı bu olayda öncelikle ‘barsak temizlemek’ için kullanmayacaktır. 

ABD, devletler arasındaki ilişkilerin temelini sevgi, kin veya nefret gibi duygusal zemine oturtmuyor. Onların önceliği -ki aslında olması gereken de budur- ülkesinin çıkarlarıdır. Bu nedenle Sarraf’ın tutuklanması olayını ortadoğuda gerçekleştirmek istedikleri hedefler için, belki Kıbrıs meselesi için ve belki de hepsi ve daha birçokları için onun Türkiye’de iltisaklı olduğu makam sahiplerini tehdit etmek amacıyla kullanacaktır. Sarraf’a hayatı ve geleceği konusunda garanti vermiş olmalıdır.

ABD’nin Sarraf’ı tutuklamaktaki amacının arkasında yatan hakikatı Erdoğan ve şürekasının önümüzdeki günlerde yapacakları hamlelere bakarak anlayacağız…


https://twitter.com/drtayfunbudak
https://www.facebook.com/tayfun.budak.790
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
cofo dersimi 8 yıl önce

büyük devletler başkalarının plan ve proglamları doğrultusunda hareket etmezler amerika bunu hapacak şunu yapacmış biz ne yapacağız ,uluslar arası sözleşmererden doğan kakkımızı kulanacakmıyız yoksa amerikanın alt yüklenicisi pkk kötü işit bize biraz daha yakın diye bu orta oyununda sevimli işitlen hareket edecekmiyiz yoksa büyük devlet olduğumuz aklımıza gelecekmi sınırları kapatıp sınırın dışında ınsansız bir koridor açacakmıyız

Misafir Avatar
cofo dersimi 8 yıl önce

ddddddddddddddddddddddddd

Misafir Avatar
Bülent ESİNOĞLU 8 yıl önce

barlas bey, açılım sürecini̇n yeniden gündeme getirilmesi için baskı yapılacak. ordu ile Erdoğan arasını açmaya çalışacaklar. sürekli türkiye şantaj için kullanacaklar.

Misafir Avatar
mecit 8 yıl önce

22 mart günü yazıp facede paylaştığı yazım....gelelim benim senaryoma: zarrab; fiğüran eşi (görüntüsü) ve gizli görevliler eşliğinde abd'ye; uçan posta i̇le gönderi̇ldi̇.
şimdi bekliyeceğiz; dört bakan ile aralarındaki her türlü 'çirkef' iş ilişkileri ortaya nasıl dökülecek, ama döküleceğini pek sanmam. çünkü; zarrab'ın yaptığı çirkeflik, türk milleti tarafından bilinmiyor ise de, dünya devletleri biliyor. zarrab sayesinde ellerinde daha fazlası ile yazılı belge olacak. ve bu belge abd nin elinde, akp ye karşı kullana bilecekleri birer 'koz' olacak....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87