Sağlık:
FİLİSTİN'e AMBULANS DESTEĞİ

FİLİSTİN'e AMBULANS DESTEĞİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Türk Kızılay Genel Merkezi'nde Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile bir araya geldi.

Kınık, Filistin'de yaşananları beşeri afet olarak tanımlayarak, "Hiçbir memleket evladı, bu vatanda yaşayan hiçbir insan şimdiye kadar Filistin'in acısına bigane kalmadı. Hepimiz elimizden geldiği kadar dualarımızla, fiili yaptığımız yardımlarla, desteklerle Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ettik. Bu insani duruşumuzun bir gereğiydi. Bu çerçevede özellikle acil ihtiyaç duyulan sağlık hizmetleri ve sağlık yardımları noktasında Kızılayımızın hem Batı Şeria ve Kudüs'te hem de Gazze'de yürütmüş olduğu çalışmalar var" dedi.

Memur-Sen'in Filistin kampanyasına ilk andan itibaren destek verdiğini söyleyen Kınık, şöyle devam etti:

"Memur-Sen olayların başından beri bizimle irtibatlı olarak ellerinden gelen desteği vermeye gayret ettiler. Gerek yıkılan yapıların inşası gerekse acil sağlık hizmetleri noktasında bizim duyurmayı çalıştığımız mesajları yayın teşkilatlarıyla memleketimize ve dünyaya bu anlamda duyurdular. Bu süreçte de kendileri özellikle en çok ihtiyaç duyulan tıbbi bakım hizmeti alabilecekleri en ileri reanimobil bir ambulansı Filistin'e sağlık teşkilatına bağışlama kararı aldılar. Biz de aracılık ederek Memur-Sen'in bu kıymetli acil sağlık desteğini çok hızlı bir şekilde Filistin'e ulaştıracağız."

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Filistin'de yaşananlara kayıtsız kalmamak gerektiğini dile getirerek, dünyanın neresinde bir mağdur neresinde bir mazlum varsa duyarlılığı ortaya koymayı insani bir sorumluluk, bir yükümlülük olarak gördüklerini belirtti.

Memur-Sen olarak tam teşekküllü bir ambulansı Filistin'e gönderme kararı aldıklarını vurgulayan Yalçın, "Kızılayımız o ambulansı oraya ulaştırmak için bugünden itibaren çalışmasına başlayacak. Mali yükümlülüğümüzü yerine getirmiş olacağız" ifadesini kullandı.



AA
Anahtar Kelimeler
KIZILAYFİLİSTİN
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku