Sağlık:
İNSANDAN İNSANA BULAŞIYOR

İNSANDAN İNSANA BULAŞIYOR

Batı ve Orta Afrika'da endemik olan ve genellikle hafif seyreden bu viral hastalığın yakın temas yoluyla yayıldığı biliniyor. Mayıs ayı başına kadar vakalar Afrika dışında nadiren görülüyor ve genellikle hastalığın endemik olduğu ülkelere yapılan seyahatlerle ilişkilendiriliyordu.

UKHSA ise salgının bu ülkelere seyahat edilmeden "insandan insana bulaşan ilk tür" olduğunu belirtti.

Ajans, İngiltere'deki 132 vakanın 111'inin eşcinsel, biseksüel veya erkeklerle cinsel ilişkiye giren diğer erkekler olduğunun bilindiğini duyurdu. Kadınlarda ise sadece iki vakaya rastlandığı kaydedildi.

Maymun Çiçeği tipik olarak grip benzeri semptomlara ve genellikle haftalar içinde kendiliğinden iyileşen irin dolu cilt lezyonlarına neden oluyor. Enfekte olanların çok küçük bir kısmı hayatını kaybediyor. Afrika dışında başta Avrupa olmak üzere hastalığın endemik olmayan bölgelerde neden yayılmaya başladığı henüz bilinmiyor.
Dünya Sağlık Örgütü, şu ana kadar Afrika dışındaki 30 ülkede 550'den fazla vakanın rapor edildiğini duyurdu.

Euronews

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku