SİYASETTE KESKİN BELLEK, UYANIK DİKKAT GEREK…

Ekonomi SOS veriyor! İşsizler ordusu artıyor. İş isteyen, iş bekleyen doktorundan yüksek lisans ve üniversite mezununa, engellisinden okur yazar olmayanına kadar 2.5 milyon kişi İş Kurumu’ndan iş bekliyor (708’ i doktor olan) Yetmedi. Yeter mi? Benzine 15 günde 3 kere zam yapılmış. Bakana göre ekonomi uçuşa geçmiş! 10 ayda 3 bin kişi trafik kazalarında yaşamını yitirmiş. Tüm bu konular önemli mi ciddi mi kestiremiyorum bi türlü.

Sık sık ilan edilen ve malum olan bu konular için şimdi sıkı okurlarım bunu bilmeyen mi var der- diyebilir. Ben de bazı konularda kısa ve bölümcük bilgilerle yetinmediğimi söyler, bayağı sık yineleyerek konuya dikkat çekmek istediğimi yineler, aynı konuda ısrarla yazı döşenmem gerektiğini ifade eder, ille de kalem koşturup klavye şakırdatmanın huyum olduğunu itiraf ederim!

Yüksek değerleri alaşağı ederek, değersizliği taçlandıran ve evrensel kültüre olan düşmanlığını kör politikalar güderek kanıtlayan bir siyasi iktidar var mı, var. Aynı iktidar, yarının Türkiye’sini şekillendirirken ülkemizin parlak beyinlerini, yürekli gençlerini, aydınlık yüzlü insanlarını, yazarlarını, sanatçılarını bıktırdı mı, evet! Kendi yarattığı bu süreçte insanların içini kararttığını anlayınca ve tabii ki oy hesabıyla Atatürk çıkışı yaptı mı, yaptı!

Bu hesaplı kitaplı çıkıştan ve sarılıştan önce yüksek tepelerden bazı kültürel ve sanatsal müjdeler verildi mi, verildi! Her ne kadar dünya çapında bir opera sanatçısı, gitarist, aktör yetiştiremediğimiz, AKM’nin daha önce elitlere seslendiği ifade edildi mi, edildi!

O halde, yüz akımız olan ve dünyanın önünde eğildiği pek çok sanatçımızı hatırlatma zamanıdır. Dünyaya nam salmış efsane opera sanatçımız Leyla Gencer’i, yıllar önce Berlin’i fetheden Semiha Berksoy’u, Metropolitan Operası’nda ayakta alkışlanan Burak Bilgili’yi, pek çok eseri dünyada icra edilen ve ders olarak okutulan bestecimiz Ahmet Saygun’u nereye koyalım?

İkiz piyanistlerimiz eşsiz Süher- Güher Pekinel kardeşleri, ulusal ve evrensel gururumuz olan ve uzak coğrafyalarda adımızı duyuran ve milleti bir bilet peşinde koşturan Fazıl Say’ı, ödüllere boğulan İdil Biret’i ve Suna Kan’ı dünya çapında saymayıp ne yapalım?

Evet, iktidar partisi ve genel başkanları birden bire aşka ve şevke gelip Atatürk demeye başladılar, otobüslerle Anıtkabir’e gittiler, 100 bin adet Atatürk posteri bastırıp dağıttılar ama insan geçmişi ve söylenenleri unutamıyor doğrusu!

Bir zamanlar onlar için cumhuriyet; 600 yıllık imparatorluğun reklam arası, 90 yıllık enkaz değil miydi? Her dinleyişte gönül tellerimizi sızlatan 10.yıl Marşı asaplarını bozmuyor muydu? Vardar Ovası türküsü Atatürk’ü çağrıştırdığı için katlanmakta zorlanmıyorlar mıydı? Dün bu iddialar onlarındı! Bugün unutanlar yine onlar! Yeni yeni Atatürkçü olanlar; doğru yolu kendileri bulsunlar, seçimi onlara bırakalım.

Hani siyasal iktidarın çok sevip sık sık kullandığı bir deyim var; “Bize İtibar suikastı ve algı operasyonu yapılıyor!” Maşallah her gün sorulan tokat gibi sorulara taş gibi cevaplar veriyorlar, haksızlığa uğrayanların itirazlarını görmezden geliyorlar, ısıtılıp ısıtılıp servis edilen cafcaflı ama içi boş sözlerin ne kadar yaygın olduğunu biliyorlar. Pişirilen pilavların çok su kaldırdığını görüyorlar ama işlerine gelmeyince geçmişi hemen unutuyorlar. Bazen de insanın da aklına olmadık zamanda olmadık sözler geliyor. Örneğin şimdi imha edilse de bir zamanlar ihya edilenlerin unutulmaz sicilleri, toplumu zorlayan sözleri, amalı, fakatlı, oysalı açıklamaları geliyor.

Sonra da savaştan çıkmış bir ülkenin kaderini “Yurtta barış, dünyada barış” cümlesiyle mühürlerken neyi kastettiğini, nasıl bir gelecek planladığını gösteren O büyük lider geliyor…

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87