SONUNDA OLDU...!
TÜRKİYE:77 DOMİNİK CUMHURİYETİ:64

Yeni Zelanda'nın çok zorlanmasına rağmen Finlandiya'yı yenmesi ve Ukrayna'nın ABD karşısındaki kaçınılmaz yenilgisi ardında gruptan çıkacağımız kesinleşti. Sorun karşı gruptan gelecek rakibi sıralamasıydı, çünkü DOMİNİK karşısında gelecek bir yenilgi bizi 4. sıraya itecek ve diğer grubun 1.'si ile oynamak zorunda kalacaktık.

Ancak karşımızda bütün istatistikleri bizimle eşit ve hatta ribaunt ortalamasında bizden daha iyi bir rakip vardı. Yani maç kolay olmayacaktı.

Maça kontrollü başladık . İlk periyotu hep önde götürdük. Önceki maçlardan farklı olarak bu periyodda Kerem Gönlüm'den 8 sayılık bir katkı aldık. Son iki dakikaya girerken 14-7 öndeydik ama geleneksel olarak periyot sonlarını kötü oynama hastalığımız başgösterdi ve Garcia'nın iki üçlüğü ile periyot 14-13 bitti. Bu periyotta rakibin 13 sayısının 11'i Garcia'dan geldi. Onların en önemli skor silahı olduğunu bildiğimiz halde bu oyuncuyu durdurmadık.

İkinci periyotta ise ipler bizim elimizdeydi. Perdeyi açan Oğuz'a Emir de katıldı. Çok iyi savunmayla rakibi 10 sayıda tuttuğumuz bu periyotta oyuna giren tüm oyuncularımızdan sayı bulduk. Periyotu 27-10 gibi rahat bir farkla geçerken, Garcia'dan yalnızca iki sayı yedik.

Üçüncü periyotta rakip daha derli toplu oynayıp topu dağıtarak farklı oyuncularından skor buldu ve 19 sayıya ulaştı. Ancak pota altında başta Oğuz olmak üzere çok baskındık. Cenk'in üçlüğü dışında tüm sayıları uzunlardan bulduk. Son çeyreğe girerken farkı korumayı başarmıştık.

Son çeyrekte ilk ikibuçuk dakika geçilirken Cenk'in üçlüğü ile farkı 20 sayıya çıkardık. Bu andan sonra rakibin sayılarına karşılık vererek süreyi tükettik ve maç 77-64 lehimize bitti.

Kazanıp grubu en başta hedeflediğimiz gibi ikinci sırada bitirmiş olmaktan başka kazanımlarımız oldu bu maçta.

ABD maçı dışında uzun zamandır ilk kez bir ilk periyotu krize girmeden geçtik.

İlk kez tüm maçı kontrollü oynayabildik. Yine ilk kez farkı açtıktan sonra rakibin geri dönmesine izin vermedik. Bu arada uyuyan Furkan'ı uyandırdık. Maçı önde götürdüğümüz dönemde de olsa 8 dakikada 8 sayı 6 ribaund yabana atılacak bir performans değil. Yine Oğuz'un 15 sayı 6 ribauntu pota altında altında ne kadar iyi alternatiflerimiz olduğunun bir kanıtıydı.

Kısaların sayı dağılımındaki denge ve Barış Ermiş dışındaki tüm oyunculardan sayı bulmuş olmamız ise takım oyunu açısından önemli artı değerlerdir.

Şimdi rakip Avustralya. Artık maçların telafisi yok . Umarız telaşsız ve kontrollü oynamaya devam eder ve bu turu da geçeriz.

Sağlıkla kalın...


https://twitter.com/rtkala
https://www.facebook.com/rustu.kalac
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87