SOYLU ve TÜRK DÜŞMANI İŞGALCİ DİMİTRİ EL ELE!..

Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle yüzsüzlük ve böyle pişkinlik görülmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk düşmanı İşgalci Dimitris Vitsas ile birlikte Kocaeli ilimizin Kartepe ilçesinde liderler zirvesi düzenledi. Kartepe’de düzenlenen Göç, Mültecilik ve İnsanlık Konulu  zirveye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Zirve sırasında çekilen fotoğraflarda Süleyman Soylu’nun Yunan Göç Politikaları Bakanı Dimitris Vitsas ile el ele ve samimi pozlar vermesi dikkat çekti.

DİMİTRİS VİSAS KİMDİR ?

Süleyman Soylu’nun resmi davetlisi olarak Kartepe’deki zirveye katılan Yunan Göç Politikaları Bakanı Dimitris (Dimitri) Vitsas, bu göreve gelmeden önce Yunan Savunma Bakanı Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Dimitri, 07 Eylül 2017’de Aydın Hurşit Adası’nda konuşlu olan Yunan Askeri Üssüne gelerek işgalci Yunan askerleri ile birlikte egemenlik ve bayrak gösterisi yapmış ve Türkiye’ye meydan okumuştu. Dimitri, Sisam Milletvekili Dimitris Sevastakis, Tuğgeneral Antonios Kostakis ve Hurşit Adası sözde Belediye Başkanı Yardımcısı Antonis Voulgaris ile birlikte adada konuşlu Yunan Askeri Üslerindeki askerleri denetlemiş ve adada icra edilen Ege Kültür Turu’na katılmıştı.

Aydın Hurşit Adası’nda inşa edilen Yunan Lisesi’nde eğitim ve öğretim yılını açan Dimitri, okulun tiyatro salonunda icra edilen tiyatro oyununu izledi.

18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığının Yunan askerine teslim edilmesinden ve İzmir Konak meydanında Yunan Başbakanı Çipras’a ofis tahsis edilmesinden cesaret alan Yunan Tiyatro Sanatçıları, “Yanmış ve yanmamış Smyrni ( İzmir ) rüyaları. İşimiz burada” adlı oyunu sergilediler. Yunan sanatçılar açık bir şekilde İzmir’i hedef gösterdi. Yunan Savunma Bakanı Yardımcısı Dimitri ve beraberindeki heyet, oyunun bitiminde tiyatro sanatçılarını ayakta alkışladı.

Tiyatro oyununu izleyen Dimitri daha sonra Aydın Hurşit Adası’nda konuşlu Yunan Deniz Üssünü ziyaret etti.

Türk karasularını 6 mil ihlal eden P-267 Borda numaralı NİKOFOROS Deniz Karakol Gemisi’nde denetleme yapan Vitsas gemideki Yunan askerlerine plâket verdi.

Süleyman Soylu, geçen sene Türkiye’ye meydan okuyan ve İzmir’in hedef gösterilmesini ayakta alkışlayan Türk Düşmanı İşgalci Dimitri’ye bir de hediye verdi.

Zirve sonrasında çekilen aile fotoğrafında Süleyman Soylu ve Mevlüt Çavuşoğlu’nun Türk Düşmanı İşgalci Dimitri ile birlikte yer alması dikkat çekti.

Süleyman Soylu 01 Eylül 2016 tarihinden bugüne kadar AKP Hükümetlerinde İçişleri Bakanı olarak görev yapıyor. Dimitri, 07 Eylül 2017’de Yunan işgali altındaki Aydın Hurşit Adası’na geldiğinde Soylu da İçişleri Bakanı olarak görev yapıyordu. Türk adalarında ve Türk karasularında kamu düzenini sağlamaktan bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sorumlu. Soylu, kanunla kendisine verilen görevleri yapmadı, yapmıyor.

Soylu, Aydın Hurşit Adası’ndaki Yunan Kara Üssü, Yunan Deniz Üssü ile bu üslerde görevli bin civarındaki Yunan askerine hiçbir işlem yapmadı. Türk Karasularını 6 mil ihlal eden Yunan Nikoforos Deniz Karakol Gemisine de hiçbir işlem yapmadı. Hurşit Adası’nda korsan olarak faaliyet gösteren Yunan Lisesi’ne hiçbir müdahalede bulunmadı, bulunmuyor. Mahalli İdareler Seçimi Kanuna göre Belediye Başkanı Türk vatandaşı olmalıdır. Ancak, CHP’li Belediye Başkanlarını görevden alan ve yerlerine kayyum atayan Süleyman Soylu, Aydın Hurşit Adası’ndaki Yunan vatandaşı Belediye Başkanını görevden almıyor yerine kayyum atamıyor.

Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde;

*07 Mart 2017’de, Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos hiçbir engelle karşılaşmadan Muğla Keçi Adası’na geldi.

*16 Nisan 2017’de, Yunan Savunma Bakanı Kammenos Aydın Eşek Adası’na gelerek adada kuzu çevirdi ve Türk Hava Kontrolörüne sinkaflı küfür etti.

*06 Ocak 2018’de, Yunan Başbakanı Çipras Muğla Keçi Adası’na geldi.

Bütün bunlar olup biterken Soylu olanı biteni turist gibi seyretti. Yunanistan’a müzik notası bile verilmedi. Soylu, bütün bu kepazeliklere ilave olarak geçen sene Türkiye’ye meydan okuyan ve İzmir’i hedef gösteren Dimitri’yi Kartepe Zirvesine davet ederek hediye verdi. Türk düşmanı işgalci Dimitri ile birlikte el ele fotoğraf çektiren Soylu, büyük bir yüzsüzlük ve pişkinlik örneği vererek zirvede çekilen fotoğrafları da İçişleri Bakanlığı Resmi İnternet Sitesinde yayınlattı. Süleyman Soylu’nun Yunanistan hesabına çalıştığı bir kez daha tescillendi.

Süleyman Soylu, TCK 302’de tanımlanan vatana ihanet ve TMK 3’de tanımlanan terör suçunu işledi, işlemeye devam ediyor. Yunanistan hesabına çalışan Soylu’ya hatırlatalım; “terör suçu işleyen terörle mücadele edemez”. Süleyman Soylu derhal istifa etmelidir.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87