STRASBOURG ATTI, FENER BAKTI!

Strasbourg deplasmanında Fenerbahçe ilk çeyrekte oyuna rahat bir giriş yaptı. Ancak ilerleyen dakikalarda top kayıpları ve Fenerbahçe potasının altındaki savunma kargaşası oyunun dengeli gitmesine sebep oldu. Buna rağmen ilk çeyrek 24-21 lehimize geçildi.

İkinci periyod karşılıklı basketlerle başladı. İlk üç dakika sonunda Strasbourg öne geçti. Dixon'un iki üçlüğü oyunu başabaş geçirmemizi sağladı. Ekpe Udoh takıma henüz uyum sağlayamamış ve tutuk bir oyun tarzı sergiliyor. Üstelik 5 numara pozisyonunu ona bırakınca Vesely'nin oyuna olan konsantrasyonu da zayıflıyor. Fenerbahçe'nin etkili oyununa rağmen rakip Campbell ve Travis'in sayılarıyla oyunu başabaş sürdürdü. Ardından oyuna giren Beaubois 5 sayı bularak 1 dakika kala Strasbourg'u 45-41 öne geçirdi. Obradovic'in molasında rakibin hızı kesilmedi ve ilk yarıyı Strasbourg 49-41 önde bitirdi.

Üçüncü periyodda savunmada kötü oyun devam etse de rakibin olağandışı yüksek şut yüzdesi biraz düşünce, periyod başında 10 sayıya çıkan fark 4 sayıya kadar indi. İlk yarıdaki savunma yetersizliği düzelirken hücumda çember dövdük. Periyod sonunda yediğimiz üçlük farkın 7 sayıya çıkmasına sebep oldu.

Son periyoda etkisiz hücumlarla başladık. Dixon iki üçlük kaçırdı. Kaliniç de bir ikilik. Oysa rakip hücumları başarılı oldu. Fark da 12 sayıya çıktı. Obradovic molası sonrası yine 5-0 lık bir seri onlardan geldi. Bu arada neredeyse hiç ribaund alamadığımızı belirtelim. 4 dakika kala fark 20 sayıyı buldu. İlk maçındaki 59 sayı atabilen Strasbourg Fenerbahçe 'ye 91 sayı atarak galip geldi.

Grubun zayıf takımı karşısında alınan bu mağlubiyet Fener'i etkilememeli. Çünkü ne Fenerbahçe her maç bu kadar kısır hücum eder ne de Strasbourg böyle bir şut yüzdesiyle oynar. O yüzden karalar bağlamadan, doğru basketbol oynamaya devam. Daha yol uzun.

Sevgiyle kalın...

https://twitter.com/rtkala
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87