SÜLÜN OSMAN'ı ÇIRAĞA ÇIKARAN MUHTEREM!..

Bu ismi aslında çok iyi biliyorsunuz, ama yaşam öyküsünü iyi bildiğinizi sanmıyorum...


Bir adım daha ileri gidelim; aslında onun tezgahından geçen on binlerce (yüz binler de olabilir), kişinin de bu adamı pek iyi tanıdığını düşünmüyorum... Mühim bir şahsiyet! Kendi deyişiyle, milletvekili pazarları kuran, milyarlarca lirayı toplayıp, ardından buharlaşmayı şahane bir şekilde becerebilen, daha da şahanesi; tekrar sahalara dönüp, bir o kadar insanı inandırıp, yine bir o kadar parayı toplamayı adeta sanat haline getirmiş bir muhterem:


-Fadıl Akgündüz...


Siz ona kısaca Jet Fadıl diyorsunuz!.. Şayan-ı hayrete değer bir yaşam, akıl durduracak bir “beceri” öyküsü onunkisi... Bir makaleye sığmayacak denli zengin, 1001 Gece Masalları tadında, kalın bir roman olmaya layık bir öykü aslında!...


Bir yem fabrikasında memurluktan, aynı yem fabrikasını da içine alacak bir “hayal imparatorluğuna” uzanan, bir çok ÇÜŞ’ü de(Çok Ünlü Kişi) sarıp sarmalayan bir öykü, Sülün Osman’ı bile mezarında ters döndürecek bir öykü; çünkü o Saat Kulesi, Galata Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı gibi elle tutulur, gözle görülür şeyleri satardı kurbanlarına.

-Bu hazret, olmayanı, hem de defalarca satarak köşe oldu!..

 


Jet-Pa efsanesi!..
  
              



Sizler daha onu tanımadan, taa 1989’da atmıştı imparatorluğunun temelini..


Kurduğu şirketle, 700 bin aileye konut, ev, otomobil, elektrikli ev aletleri satarak başladı büyük serüvenine... İlerideki çeyrek asırda yapacağı işlerde kendisine büyük destek olacak iki kıymetli yardımcısı vardı; ablası Avniye ve eniştesi İbrahim Obut... Daha sonraki yıllarda onların mahdumu, öz yeğeni de katılacaktı çeteye, pardon holdinge...


Türkiye’nin ilk toplu konut projesi “Jet-Konut” ile ortaya çıktığında yıl 1998’di.. O projenin akıbeti ne oldu diye sorarsanız, yarım kaldı tabii. Hak sahipleri perişan oldu, 806 dairelik projeyi kendi olanaklarıyla bitirmek için kolları sıvadılar.


O kadar kendine güveniyordu ki, o tarihte Kanal D’de yayınlanan Teke Tek programında, Fatih Altaylı’ya, “futbolcu Sergen’e yaptığım yatırımla 20-25 tane vekil alırdım. 10 milyara, 30, 50 milyara milletvekili satın alıyorsun” diyebiliyordu. En ünlü isimler, örneğin Kadir İnanır konut reklamlarında oynuyordu. En ünlü futbolcular, Siirt Spor’a transfer oluyordu. Pekii, değirmenin suyu nereden geliyordu?.

-Avrupa’dan tabii!..


Jet Fadıl, o yıllarda Avrupa’daki gurbetçilerden tam 650 milyon Mark para toplamıştı. Hepsi üstüne bir bardak su içti tabii!.. 1999’un sonlarında ise jet Fadıl, akıl almaz bir şova imza atıyordu:

-İlk yerli otomobil, İMZA!..

Siirt, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şanlı Urfa’da 5 otomobil fabrikası kurulacak, yılda 1 milyon 250 bin yerli otomobil üretilecek, 264 bin kişiye iş imkanı yaratılacak ve yılda 12 milyar dolar ihracat yapılacaktı. Yurt içinden, dışından on binlerce kişiden yine paralar toplandı. Prototip diye Malezya üretimi Proton markasının ikizinin avuç dolusu para harcayıp reklamını yaptı. Ya sonra?.

-Hiç!..

Kocaman bir hiç... Bu arada Frankfurt Savcılığı “7 bin Türk’ten karşılıksız para topladığı” gerekçesiyle soruşturma başlattı. Olay Türkiye’ye sıçradı. MASAK raporu üzerine Bakırköy Savcılığı, “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis ve tüm malvarlığına el koymak üzere dava açtı... Ancak, Jet Fadıl’ı ara ki bulasın, çoktan tüymüştü!.. Malvarlığı mı dediniz?. Çoktaaan ablayla eniştenin üzerine kaydolmuştu!..


Asıl bomba, Yurtdışında İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan muhteremin, 2002 seçimlerine avukatı aracılığıyla katılıp milletvekili seçilmesiydi. Tüm arama ve suçlamalar düştü tabii. Muzaffer bir komutan edasıyla döndü yurda... Ama kör talih işte; yasakları kalkan Tayyip Bey’in de bir yerden seçime girmesi gerekiyordu! YSK Siirt’teki seçimleri bir gerekçeyle iptal etti, Tayyip Bey Fadıl’ın yerine Meclis’e, bizim muhterem de hapishaneye yollandı!.. 15 ay yattı. 150 bin TL kefaletle çıktı ve yine ortadan kayboldu!..


Küllerinden yeniden doğmak!..


 

Hakkındaki suçlamalar zamanaşımı nedeniyle düşünce, muhterem vakit geçirmeden Türkiye’ye döndü, cübbe ile sarığı giydi, sakal bıraktı ve muhteşem bir projeyle halkımızın karşısına çıktı:

-Türkiye’nin 7 yıldızlı ilk İslami Oteli: Caprice Gold!..

Dünya’da 7 yıldız diye bir uygulama yoktu ama olsundu; Jet Fadıl yaparsa olurdu!. Bi de Cübbeli Ahmet Hoca’dan “caizdir” fetvası alınca, kısa sürede 1 milyar TL topladı, iyi mi!.. Yetmedi bir de Maldivler’de  ada satın alıp, 60 bin kişiden 170 milyon dolar daha topladı!.. Adını da Eyüp Sultan’dan alarak:

-Ebu Eyyub El Ensari House!..


Sonra tüm bunların yine “hayal” olduğu ortaya çıkınca hakkında “nitelikli dolandırıcılık” tan yine soruşturma başlatıldı ama yine buharlaşıverdi!.. Yaklaşık 70 bin kişi şu sıralar kan ağlamakla meşgul!..


İnanmayacaksınız ama kendisi ortada yokken, yeni projesi internette taraftar toplamayı sürdürüyor:


-Yüksek Karlı AVM Projesi!..


“Proceciler Kralı” Zihni Sinir solda sıfır kalır yani!.. Buna da para yatıran olur mu diyorsanız, hiç kuşkunuz olmasın olur...


-İşin başında Jet Fadıl, ortalıkta da bu kadar “saf” yurttaş gezinirken daha ne” proceler”  görürüz!!!


Meraklısına not: bu sadece özetin özetidir!..


https://twitter.com/umit_zileli

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87