TAYYİP ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ!..

10 Mayıs 2018

YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA / ANKARA

KONU: Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Adaylığına İtiraz.

TÜRK MİLLETİNİN NAMUSU VATAN TOPRAKLARINI, 18 TÜRK ADASI VE 1 TÜRK KAYALIĞINI YUNAN ASKERİNE TESLİM EDEN TAYYİP ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ!..

Tayyip Erdoğan, 24 Haziran 2018’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi için AKP ve MHP tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterildi. Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığına itiraz ediyorum. İzmir, Aydın ve Muğla İl sınırları içinde 5 binden fazla Yunan askeri elini kolunu sallayarak dolaşırken, vatan topraklarında Yunan ve Bizans bayrağı dalgalanırken, vatan topraklarında 13 Yunan Askeri Üssü faaliyet gösterirken, bu ihanetin baş sorumlusu olan Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olamaz.

2004 Yılı Ekim ve Kasım aylarında, Ege Denizi’nde Türkiye Cumhuriyeti’ne ait adalara Yunan bayrağı çekildi ve adalar Yunan askerleri tarafından işgal edildi. Öncelikle Türkiye’ye yakın olan adalar işgal edildi. Yunan askerleri hiçbir engelle karşılaşmadan, tek kurşun atmadan, elini kolunu sallayarak adaları işgal etti.

26 Kasım 2004’de, CHP Milletvekili Onur Öymen, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e soru önergesi vererek Türkiye’ye yakın adalara Yunan bayrağı çekildiğini, anılan adaların Dışişleri ve Genelkurmay Başkanlığı listesindeki adalar olup olmadığını sordu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, önergeye cevap vermedi. Gül, Türk adalarına Yunan bayrağı dikildiğini ve adaların işgal edildiğini zımnen ve hukuken kabul etti.

2004-2008 Yılları arasında 18 Ada ve 1 Kayalığı işgal eden Yunanistan, adalara Yunan vatandaşı yerleştirdi, adalarda Belediye Teşkilatı, Gümrük Teşkilatı kurdu ve adalardan vergi toplamaya başladı. Adalara vali ve belediye başkanı atadı.

31 Aralık 2008’de Yunan askeri helikopterinin Türk hava sahasını ihlal ederek Aydın Bulamaç Adası’na inmesi üzerine Yunan işgali ortaya çıktı. Hava sahası ihlali Genelkurmay resmi internet sitesinde yayımlandı. Genelkurmay Komuta Kontrol Daire Başkanı Hava Pilot Tümgeneral Şirin Ünal, Büyükelçi Haydar Berk ile işbirliği yaparak ihlâl haberini Genelkurmay internet sitesinden çıkardı.

06 Ocak 2009’da Yunan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Aydın Eşek Adası’na gelerek Belediye Başkanı ile birlikte fotoğraf çektirdi. Belediye binasına asılan tabelada Aydın Eşek Adası’nın Yunanistan tarafından ilhak edildiği tespit edildi.

2009 Yılı Ocak ayının sonlarına doğru Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile birlikte toplantı yapıldı. Genelkurmay yetkilileri adaların boşaltılmasını talep etti. Dışişleri yetkilileri adaların boşaltılması için siyasi karar alınması gerektiğini söyledi. Toplantı sonunda adaların AKP Hükümeti’nin bilgisi dâhilinde işgal edildiği yani Hükümetin Türk adalarını alenen Yunanistan’a teslim ettiği ortaya çıktı. Bu durum Tümg. Şirin Ünal’a iletildi. Tümg. Şirin Ünal emekli olduktan sonra AKP’ye katıldı. İstanbul Milletvekili oldu.

2011-2015 Yılları arasında Yunan Bakanlar ve Yunan Silahlı Kuvvetleri mensubu general ve amiraller hiçbir engelle karşılaşmadan işgal altındaki Türk adalarına gelerek Türkiye’ye meydan okudular. Konu ile ilgili haberler görsel ve yazılı basında yayımlandı. Erdoğan ve AKP Hükümeti Yunanistan’a müzik notası bile vermedi. Basında çıkan haberlerin hiçbirisi tekzip edilmedi.

02 Nisan 2015’de Vatan Partisi, eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu’nun imzasıyla, AB Ankara Delegasyonuna nota vererek Aydın Eşek Adası’ndaki AB FRONTEX Sahil Güvenlik botlarının geri çekilmesini talep etti. AB, Temmuz 2015 itibarıyla Sahil Güvenlik Botlarını geri çekti. Avrupa Birliği de işgali kabul etti.

20-21 Temmuz 2015 Tarihlerinde Binali Yıldırım, kendi seçim bölgesinde ve Yunan işgali altında olan İzmir Koyun Adası’na pasaportla giriş yaptı. Yıldırım’ı taşıyan teknedeki Türk bayrağının rulo yapılarak saklandığı ve tekneye Yunan bayrağı çekildiği tespit edildi.

06 Haziran 2016’da Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, CHP Genel Merkezine gelerek Öztürk Yılmaz ve Ümit YALIM ile görüştü. Büyükelçi adaların Yunanistan’a ait olduğunu savunamadı ve işgali kabul etmek zorunda kaldı. Loukakis, adalar konusunun gündeme getirilmemesini istedi.

Mevcut durum itibarıyla, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı, 2004 yılından beri, tam 14 yıldır Yunan işgali altındadır.

İşgal edilen Türk adalarında, 7 Yunan Kara Üssü, 4 Yunan Deniz Üssü ve 2 Yunan Helikopter Üssü olmak üzere toplam 13 Yunan Askeri Üssü vardır. Üslerde görevli Yunan askerinin sayısı 5 binden fazladır. Yunan Askeri Üslerinin tezkeresi yoktur. Anayasa’nın 92.Maddesi ihlâl edilmiştir.

Yunanistan, Türk topraklarındaki askeri üslerini hiç çekinmeden teşhir ediyor.

 

 

Yunanistan, Türk topraklarına yerleştirdiği ağır silahları da hiç çekinmeden teşhir ediyor.

Devlet kurumları bir gün önceden uyarılmasına rağmen Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos, hiçbir engelle karşılaşmadan 07 Mart 2017’de Muğla Keçi Adası’na gelerek egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı. Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos’un 07 Mart 2017 tarihinde Muğla Keçi Adası ziyaretini gösteren video görüntüsü EK-A’da sunulmuştur. Toplam 18:59 dakikalık videonun baş tarafında Kalimnos Adası’ndaki görüntüler verilmiş olup 14:09 dakikadan itibaren Muğla Keçi Adası’ndaki görüntüler verilmiştir.

16 Nisan 2017’de Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Aydın Eşek Adası’na gelerek kuzu çevirdi, Türk hava sahasını terk etmesini söyleyen Türk Hava Kontrolörüne sinkaflı küfür etti. Erdoğan ve AKP Hükümeti Yunanistan’a müzik notası bile vermedi. Yunan Savunma Bakanı Kammenos’un 16 Nisan 2017 tarihinde Muğla Keçi Adası ziyaretini gösteren video görüntüsü EK-B’de sunulmuştur.

Devlet kurumları bir gün önceden uyarılmasına rağmen Yunan Başbakanı Çipras, hiçbir engelle karşılaşmadan 06 Ocak 2018’de Muğla Keçi Adası’na gelerek egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı. Yunan Başbakanı Çipras’ın 06 Ocak 2018 tarihinde Muğla Keçi Adası ziyaretini gösteren video görüntüsü EK-C’de sunulmuştur. Toplam 03:21 dakikalık videonun baş tarafında Kalimnos Adası’ndaki görüntüler verilmiş olup 02:10 dakikadan itibaren Muğla Keçi Adası’ndaki görüntüler verilmiştir.

Muğla Kalolimnoz Adası’nda, 14 Nisan 2017’de yapılan Yunan bayrak töreninin video görüntüsü EK-D’de sunulmuştur. Türk topraklarında Yunan askerleri Yunan milli marşı eşliğinde her hafta göndere Yunan bayrağı çekiyor.

Aydın Bulamaç Adası’nda, 06 Ağustos 2017’de yapılan Yunan bayrak töreninin video görüntüsü EK-E’de sunulmuştur. Türk topraklarında Yunan askerleri Yunan milli marşı eşliğinde her hafta göndere Yunan bayrağı çekiyor.

09 EYLÜL 1922’DE İZMİR’DE DENİZE DÖKÜLEN YUNAN ASKERİNİ YENİDEN İZMİR’E, İZMİR’İN KOYUN ADASI’NA YERLEŞTİREN, TÜRK MİLLETİNDEN 09 EYLÜL 1922’NİN İNTİKAMINI ALAN  TAYYİP ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ !...

Tayyip Erdoğan, 09 Eylül 1922’de İzmir’de denize dökülen Yunan askerini yeniden İzmir’e, İzmir’in Koyun Adası’na yerleştirdi. Tayyip Erdoğan, Türk Milletinden 09 Eylül 1922’nin intikamını alıyor.

ATATÜRK’E VE İNÖNÜ’YE İFTİRA ATAN TAYYİP ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ !...

Erdoğan, 29 Eylül 2016 işgal edilen adaların Lozan’da verildiğini söyledi. 01 Ekim 2016’ da basın açıklaması yaparak, “Lozan’da ada verilmedi, Erdoğan 17 Ada ve 1 Kayalığı Yunan askerine alenen teslim etti” açıklaması yaptım. Açıklamam gazetelerde manşetten verildi. Erdoğan, haberlerin hiçbirisini tekzip etmedi, edemedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 16 Kasım 2017’de, TBMM’de yaptığı konuşmada adaların 1996’dan önce işgal edildiğini iddia etti. Kendisine yazı göndererek iddialarını 03 Ocak 2018’e kadar ispat etmesini istedim. Çavuşoğlu, iddialarını 03 Ocak 2018’e kadar ispat edemedi.

Başbakan Binali Yıldırım, adaların işgali suçunu CHP’nin üzerine atarak Kılıçdaroğlu’na “Ağzımı açtırma bak, konuştum mu altından kalkamazsın” dedi. Kendisine görsel ve yazılı basın üzerinden 29 Ocak 2018’e kadar süre verdim ve “ağzını açta görelim” dedim. Yıldırım, 29 Ocak 2018’e kadar ağzını açamadı.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 27 Ocak 2018’de, AKP Kocaeli İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Şimdi Kılıçdaroğlu’na sorarsan Lozan’da kazandığımızı söyler. Ondan sonra da adaların faturasını AK Parti’ye kesmeye kalkar. “Adaları siz verdiniz, siz. Sizin partinizin başında olanlar verdi ve şimdi tarihi dosyaları hazırlatıyorum ve o tarihi dosyaları, Lozan’da dâhil olmak üzere bunların önüne de milletime de bunları o belgelerle anlatacağız.” dedi. Erdoğan’a görsel ve yazılı basın üzerinden 05 Şubat 2018’e kadar süre verdim Erdoğan, 05 Şubat 2018’e kadar dosyayı çıkartamadı. Erdoğan’ın tarihi dosyaları boş ve fos çıktı. Erdoğan’ın CHP’nin başında olan Atatürk ve İnönü’ye iftira attığı ortaya çıktı. Erdoğan, vatana ihanet ettiğini ve terör suçu işlediğini zımnen ve hukuken kabul etti.

TÜRK MİLLETİNE FAHİŞ FİYATLA BENZİN VE MAZOT SATILIRKEN, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE AİT 111 MİLYON VARİL PETROLÜ YUNANİSTAN VE İSRAİL’E TESLİM EDEN TAYYİP ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ !...

13-14 Şubat 1914 tarihli Altı Büyük Devlet (Almanya, Avusturya-Macaristan, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya) Kararına göre Yunanistan’a, Kuzey Ege adalarının egemenliği değil, sadece kullanma hakkı yani zilyetlik (possession) hakkı verildi. 

1923 Lozan Antlaşması’nın 12.Maddesi ile 13 Şubat 1914 tarihli Altı Büyük Devlet Kararı bir kez daha teyit edildi. Yunanistan’a, Kuzey Ege Adalarının egemenliği değil, sadece kullanma hakkı yani zilyetlik (possession) hakkı verildi. Kuzey Ege’de bulunan Taşoz, Semadirek, Limni, Bozbaba, Midilli, İpsara, Sakız, Sisam ve Ahikerya adalarının mülkiyeti ile adaların karasuları, bitişik bölge, kıta sahanlığı, münhasır ekonomik bölgeleri ve hava sahası Türkiye’nin egemenliğinde kaldı.

Yunanistan’ın 1987 yılında, kendi karasularının ötesinde Taşoz Adası yakınlarında petrol arama girişimi dönemin hükümeti tarafından engellendi. Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait savaş gemilerinin anılan bölgede bayrak ve sancak gösterisi yapması üzerine Yunanistan Bern Mutabakatına uymak zorunda kaldı ve petrol arama çalışmalarını durdurdu.

Erdoğan ve AKP Hükümetleri döneminde ise Yunan Enerji Şirketi ENERGEAN, hiçbir engelle karşılaşmadan 2015 yılında Taşoz Adası karasularında petrol arama çalışmalarına başladı. Yunanistan Bern Mutabakatı’nı ihlal ederek kendi karasularının dışında Taşoz Adası’nda yani Türk karasularında petrol ararken Başkomutan olduğunu iddia eden Tayyip Erdoğan olanı biteni turist gibi seyretti. Yunanistan’a müzik notası bile verilmedi. ENERGEAN Şirketi Prinos adlı bölgede, 31 metre derinlikte 7 petrol kuyusu açtı.

Bölgede yapılan sismik araştırmalara göre Taşoz Adası karasularında 111 Milyon varil petrol rezervi var. Bu petrol rezervi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal petrolü. Yunan Energean Petrol Şirketi’nin ortakları arasında İsrail de var. Kerogen Capital adlı İsrail Şirketi, Yunan şirketi ile birlikte Taşoz Adası Türk karasularında petrol çıkartıyor. Erdoğan, 111 Milyon varil Türk petrolünü, Yunanistan ve İsrail’e teslim etti.

VATANA İHANET EDEN VE CEZA KANUNLARINA GÖRE TUTUKLU OLARAK YARGILANMASI GEREKEN TAYYİP ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ !...

Tayyip Erdoğan, bu güne kadar yapılan suçlamalara cevap verememiş ve adalarımızı işgal eden Yunanistan’a 2004’den bu güne kadar bir tek nota bile verilmemiştir. Ayrıca, işgalin önlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Hükümet Direktifi verilmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti, batıdan bölünmüş, cumhuriyet tarihinin ilk ve en büyük toprak kaybını yaşamış ve Anayasanın 3.Maddesi fiilen değiştirilmiştir. Türkiye Ege Denizi’nde, Erdoğan Hükümetleri eliyle kuşatılmış ve Anadolu’ya hapsedilmiştir. Erdoğan açık bir şekilde Yunanistan ve İsrail hesabına çalışıyor. TCK Madde 302, TCK Madde 309, TMK Madde 3 ve CMK 100’e göre Tayyip Erdoğan’ın görüldüğü yerde ve derhal tutuklanması ve tutuklu olarak yargılanması gerekir.

Vatan Hainliği’ni tanımlayan Hıyanet-i Vataniye Kanunu 1991 yılında kaldırılarak yerine Terörle Mücadele Kanunu getirilmiştir. Vatan Hainliği sayılacak fiiller, Terörle Mücadele Kanunu’nda gösterilmiştir. Vatan Hainliği Suçunun Maddi Unsurları; Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, Devletin Birliğini bozmak, Devlet Hâkimiyetinde bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaktır. Vatan Hainliği Suçunun Manevi Unsuru; Suçun kasten işlenmiş olmasıdır. Bu suçun taksir ile işlenmesi mümkün değildir.

Mevcut durum itibarıyla; Yunanistan, işgal ve ilhak ettiği Türk toprakları üzerinde, siyasi, idari, adli ve mali yapılanmasını teşkil etmiştir. Anılan adalar, Yunanlı Vali ve Belediye Başkanları tarafından yönetilmekte, güvenlik Yunan Kara ve Deniz Kuvvetleri askerleri ile Yunan Sahil Güvenlik Birlikleri tarafından sağlanmaktadır. Adalar bölgesinde ve adanın çevresinde suç işlediği iddia edilen Türk vatandaşları Yunan mahkemelerinde yargılanmakta, Yunan maliyesi tarafından adalardan vergi alınmaktadır. Adalar çevresinde, Türk vatandaşlarının seyahat hürriyeti ve çalışma hakkı ortadan kalkmıştır. Fener Rum Patrikhanesi işgal edilen adalardaki kiliseleri işletmekte, kiliselere papaz görevlendirmektedir. Yunanistan, 07 Eylül 2017’de Aydın Hurşit Adası’nda Yunan Lisesi açtı. Ayrıca 11 Eylül 2017’de Aydın Eşek Adası’nda Yunan İlkokulu ve Yunan Lisesi açtı.

Devletin birliği ve tekliği ortadan kalkmış otorite Yunanistan ile paylaşılarak Türkiye’nin batısında ikili devlet düzenine geçilmiştir. İzmir, Aydın ve Muğla illerimiz birisi Türk diğeri Yunanlı olmak üzere ikişer vali ve ikişer belediye başkanı tarafından yönetilmektedir.

Yukarıda sunulan somut bilgi ve belgelere göre Tayyip Erdoğan’ın, Vatan Hainliği tanımındaki bütün suçları işlediği açıkça görülmektedir.

SONUÇ VE TEKLİFLER:

Yüksek Seçim Kuruluna 09 Temmuz 2014 tarihinde dilekçe vererek Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz etmiştim. YSK, verdiği cevapta konunun mahkemeye yansımadığını gerekçe göstererek itirazımı kabul etmemişti. Ancak şimdi konu mahkemeye yansıdı. Halkın Kurtuluş Partisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak işgal edilen adalar hakkında Tayyip Erdoğan ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu ve konuyu yargıya taşıdı. Anılan savcılık ve hâkimlik soruşturma yetkim yok diyerek işin içinden çıkmaya çalıştı. Ancak aynı savcılık ve hâkimlik 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra terör suçu işledikleri gerekçesi ile AYM Üyelerini tutukladı. Tayyip Erdoğan’ın işlediği suçta terör suçu olup bu suçları başbakanlığı döneminde işledi. Dolayısıyla, Erdoğan’ın soruşturulmasının, tutuklanmasının ve tutuklu olarak yargılanmasının önünde hiçbir hukuki engel yoktur.

Adalar konusunda Nasuh Mahruki’nin mahkemeye verilmesi üzerine mahkemede Mahruki lehine tanık sıfatıyla ifade verdim. Duruşma sırasında mahkemeye işgal ile ilgili bütün bilgileri sundum. Tayyip Erdoğan’ın avukatı yaptığım suçlamalara karşı en ufak bir itirazda bulunmadı, bulunamadı. Artık YSK’nın hiçbir gerekçesi kalmamıştır. 

*Türk Milletinin namusu vatan topraklarını, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını Yunan askerine alenen teslim eden Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Adayı olamaz,

*09 Eylül 1922’de İzmir’de denize dökülen Yunan askerini yeniden İzmir’e, İzmir’in Koyun Adası’na yerleştiren, Türk Milletinden 09 Eylül 1922’nin intikamını alan, Yunanistan hesabına çalışan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı olamaz,

*Atatürk’e ve İnönü’ye iftira atan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı olamaz,

*Türk Milletine fahiş fiyatla benzin ve mazot satılırken, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait 111 Milyon varil petrolü Yunanistan ve İsrail’e teslim eden, Yunanistan ve İsrail hesabına çalışan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı olamaz,

*Vatana ihanet ettiğini ve terör suçu işlediğini zımnen ve hukuken kabul eden ve TCK Madde 302, TCK Madde 309, TMK Madde 3, CMK Madde 100’e göre tutuklu olarak yargılanması gereken Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı olamaz,

*Vatan Hainliği tanımındaki bütün suçları işleyen Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı olamaz,

Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Adaylığının iptal edilmesini arz ederim.

Saygılarımla,

                                                                                

İ M Z A L I D I R     

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

EKLER : (Yoğun Disk’te kayıtlıdır)

EK-A : Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos’un 07 Mart 2017 tarihinde Muğla Keçi Adası ziyaretini gösteren video görüntüsü.

EK-B : Yunan Savunma Bakanı Kammenos’un 16 Nisan 2017 tarihinde Muğla Keçi Adası ziyaretini gösteren video görüntüsü.

EK-C : Yunan Başbakanı Çipras’ın 06 Ocak 2018 tarihinde Muğla Keçi Adası ziyaretini gösteren video görüntüsü.

EK-D : Muğla Kalolimnoz Adası bayrak töreni 14 Nisan 2017 (http://www.haberhabere.com/turk-topraklarinda-gondere-yunan-bayragi-cekiliyor-video,345.html)

EK-E : Aydın Bulamaç Adası bayrak töreni 06 Ağustos 2017 (http://www.haberhabere.com/turk-topraklarinda-gondere-yunan-bayragi-cekiliyor-2-video,346.html)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87