TÜRKİYE - PORTO RICO

Hazırlık maçlarını sürdüren A-Milliler Acıbadem Belgrad Turnuvası maçında Porto Rico ile karşılaştı.

Ülkemizde çok tanınmasa da rakip orta üst sınıf basketbol oynayan bir takım. Yani hafife alınacak bir tarafı yok.

İlk periyodu 20-18 önde bitirirken Cenk Akyol'un bir süredir ihtiyacımız olan forvetin sinyallerini verdiğini gördük. Ancak hücumda kısırlık çekip savunmada dikkatli bir takım modundan hücum ritmini daha kolay bulan ama bu sırada savunma yetenekleri zayıflayan bir takım görüntüsü verdik.

İkinci periyodda biz hücum ritmimizi devam ettirirken ilk 3 dakikadan sonra rakibin hücumunu bozup maçı biraz domine ettik. Bu arada attığımız 12 basketin 6'sının asist ile gelmesi takım oyunu açısından umut vericiydi. Porto Rico molasından sonra rakip, savunmayı sertleştirip hücumda uzunlarını kullanmaya başlayınca bu karakter değişikliğine yanıt vermekte biraz zorlandık.

Bu dönemde oyuna giren Emir 4 hücumda 4 asist yaptı ve 3'ünde sayı bularak farkı 9 sayıya çıkardık. Bu dakikadan sonra savunma ribauntlarında beklenmedik bir Porto Rico hakimiyeti yaşandı. Devreyi yine de 7 sayı önde bitirmeyi başardık.

Üçüncü periyoda Ender'in önce bir turnike basketi ve ardından bir asisti ile başlayıp farkı ilk kez çift haneli sayılara çıkardık. Pota altında Ömer'in üstünlüğü çok dikkat çekiciydi. Ancak dış hücumları daha sık kullanmayı tercih ettik. Bunda da başarılı olamayınca hızlı hücumlar kullanan Porto Rico, farkı 3 sayıya kadar indirdi. Nacak ribaunt hakimiyetini ele geçirip hızlı hücumlara çıkınca oyunu yeniden hakimiyetimize aldık. Bu dakikalarda takımdaki pas trafiğinin hızı ve uyumu memnuniyet vericiydi. Üçüncü periyodu 9 sayı önde kapattık.

Günün skorer ismi cenk son periyoda 3'lükle başladı. Arroyoyu maç boyunca iyi tuttuk. Özellikle Cedi Osman'ın agresif savunması Arroyo'nun bildik performansını göstermesine engel oldu. Rakibin çözümü ise yine ünlü bir isim olan Barea oldu. Barea rakibin en skorer oyuncusu oldu. Zaten uzun rotasyonunda bize göre zayıf kalan rakibin pek fazla seçeneği de yoktu. Ne var ki rakibin ancak faulle durdurabildiği Ömer Aşık her zamanki gibi % 50 ile faul atmaya devam etti. Umarız bu faul kullanma problemi kritik maçlarda maç kaybına sebep olmaz. Maç sonuna doğru Ömer'in Fast Break'e çıkması ise oyuncumuzun maç konsantrasyonu açısından sevindiriciydi.

Milli takım maçı 77-66 kazanırken uyumlu ve gayretli bir görüntü verdi.

Sağlıkla kalın...


https://twitter.com/rtkala
https://www.facebook.com/rustu.kalac
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87