TÜRKİYE'ye YENİ LİDERLER LAZIM!..

Türkiye’nin içinde bulunduğu ciddi ve temel sorunları çözmek için yeni liderlere ihtiyaç var. Dünyamız şu anda çoğu vasat ve sıradan liderlerle yönetiliyor. Hatta lider dememek gerekir; vasat yöneticiler şu anda iktidarda.

Bu konjonktürde ülkemizin büyük bir uygarlık projesini ve kalkınma hamlesini başarabilmesi için siyaset kurumları, yerel birimler ve şirketler gerçek liderlerle yönetilir hale gelmeli.

LİDER ve YÖNETİCİ

Lider ile yönetici arasında bazı önemli farkları şöyle sıralayabiliriz.

1- Liderler doğru işi yapan insanlardır. Yöneticiler işleri doğru yapan insanlardır.

2- Liderlik değişimin üstesinden gelmekle ilgilidir. Yönetim, karmaşıklığın üstesinden gelmekle ilgilidir.

3- Liderlerin kendine özgü bir hareket duygusu vardır. Yönetim, işleri “idare etme”, düzeni sürdürme, organizasyon ve kontrol ile ilgilidir.

4- Liderler işlerin insanlara ne ifade ettiğiyle ilgilenir. Yöneticiler işlerin nasıl yapıldığıyla meşgul olurlar.

5- Liderler mimardır. Yöneticiler inşaatçıdır.

6- Liderler ortak bir paydanın yaratılmasına odaklanır. Yönetim işin tasarımı ve programı ile ilgilenir ve kontrol yapar.

7- Gün gelir hepimizin içindeki ateş söner. İşte bu anda bir lider çıkar ve insanların içindeki ruhu yeniden tutuşturur. İşte lider bu ateşi yakandır. Oysa yöneticinin böyle bir amacı yoktur.

TÜRKİYE MAKAS DEĞİŞTİRMELİ

Türkiye’nin önünde devasa sorunlar var. Ülke bütünlüğü tehlikede. Türkiye tüketen, tasarruf etmeyen ve üretmeyen bir ekonomik yapıyla ve borç batağı içinde gelecek yıllarını yabancılara rehin vermiş durumda. Akıl ve bilim bir kenara itilmiş toplum olarak dogmalarla hipnotize edilmişiz. Yoksulluk, işsizlik büyük toplumsal yaralar açmakta ve bu yaralar dini inançlar sömürülerek çözülmekte. İnsanlarımız gelecek kaygısı taşıyor. Adalet ve demokrasi her tarafından çekiştiriliyor. Toplumsal güven Kaf dağının ötesinde.

Böyle bir dönemden geçen Türkiye’nin çağdaş ve kalkınmış bir ülke olma rotasına girmesi için makas değiştirmesi gerekiyor. Bu makas değiştirmenin de gerçek liderlerle olabileceğine inanıyoruz.

Bunun için de yerel, kurumsal ve ticari yeni liderlerin ortaya çıkması ve vatanı sahiplenmesi gerekiyor. Bu liderler ülkeyi gelecekte yönetecek liderleri de hazırlamalı ve ülkemiz artık yeni bir anlayışla yönetilmeli.

NOKTAYI KOYMALIYIZ!

1- Biz Araplaşamayız. Nokta...

2- Biz tarikatlar, cemaatler, şeyhler, aşiretler ülkesi kalmaya devam edemeyiz. Nokta...

3- Biz üretmeden tüketerek gelişmiş ve kalkınmış bir ülke olamayız. Nokta...

4- Biz ülkemizin geleceğini ve varlıklarını borçlanma yoluyla yabancılara ipotek ettiremeyiz. Nokta...

5- Biz bir daha Duyun-i Umumiye dönemlerini yaşayamayız. Nokta...

6- Atatürk’ün bize emanet ettiği Uygarlık Projesinden vazgeçemeyiz. Nokta...

7- Dünya çapında bilim, ilim adamı, sanatçı, kültür adamı yetiştiren bir ülke olmalıyız. Nokta...

8- İmparatorluklar kurmuş, bu cennet toprakları bize memleket yapmış atalarımıza vefasızlık yapamayız. Başka milletlere boyun eğemeyiz. Gururlu ve onurlu bir millet olmalıyız. Nokta...

Noktayı koyabilmek için bize vatanını seven, korkusuz, donanımlı, güven veren ve dava adamı olup Atatürk’ten ilham alan, gerçek liderlere ihtiyacımız var. Ülkemizin gelişmiş toplumlarla arasındaki büyük mesafeyi kapatabilmesi için her zeminde liderlere ihtiyacımız var.

Gelecek, yerel, kurumsal, ticari ve siyasetin yeni liderler ile yönetilen bir Türkiye’yi dayatıyor.

Bir yenliğe ve bir devrime her zamandan çok ihtiyacımız var.

Nefes almak için... Oh demek için... Medeniyet suyundan içmek için...


https://twitter.com/MPamukoglu
https://www.facebook.com/mustafa.pamukoglu.90

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87