UMUTLA GEL 2021

Mutlu ve sağlıkla geçecek bir yıl olsun 2021…

Yeni yılın ilk köşe yazısını kaleme alıyorum. Biliyorum sizlerden bir süre ayrı kaldım ve çok uzun zaman oldu güncelleyemedim yazılarımı ama inanın sıkıntılı bir dönemden geçtik. Çünkü tam bir yıldır hastalıklarla uğraştık ailecek, hem kendim hem de annem için sağlık açısından kötü ve bir o kadar da zor sene oldu 2020…

Yılın başlarında Akçay’daydık ve domuz gribi olduk annemle birlikte. 2020’nin son aylarında da tüm dünyanın mücadele ettiği Covid denen illete yakalandık. Zorlu geçen bir üç ayın ardından yeni yeni toparlıyoruz. Tamamen iyileşmek zaman alıyor tabii.

Biz iyi olduk iyi olmasına ama annemde sıkıntılar devam ediyor az da olsa. Neyse ki şimdi daha iyiyiz ama dünya pek iyi değil. Nedeni de ülkemizde ya da yurt dışında hala insanlar Covid konusunda bencil davranıyor. Karantinada olması gerekenler maalesef dışarlarda ve hastalığı diğer insanlara bulaştırıyor.  Biraz daha dikkatli olmak ve bu virüsü ciddiye almak gerekiyor. Eğer ciddiye almazsanız ne olduğunuzu anlamadan deviriyor yatağa ve sonra ki günler de hissettiğiniz inanılmaz acıdan mahvoluyorsunuz. O yüzden kendimiz ve sevdiklerimiz için çok dikkatli olmak gerekiyor. Kısacası bizim için kötü bir sene oldu, bakalım dünyada ve ülkemizde neler oldu?

Evet değerli dostlar, 2020 hemen hemen hepimiz, hatta tüm dünya için iyi bir yıl olmadı. Depremler yüzünden çoğu insan evsiz kaldı ve canından oldu, yine pandemi yüzünden milyonlarca insan hayattan koptu çocuğu, genci, yaşlısı ve dar gelirli insanlar geçim derdine düştü. Herkes kırılma noktasında. İş yok, güç yok ve dolayısı ile para da yok.

Umudumuz maaşlara yapılacak zamlardı, fakat o da tam bir hayal kırıklığı oldu. Çünkü tam anlamıyla kaşıkla aldık, kepçeyle geri verdik. Neden mi? Baksanıza tepeden tırnağa her şeye zam geldi.  O yüzden zam da olsa pek bir şey fark etmedi dar gelirli için… Pazar tezgâhları da el yakıyor, file dolmuyor yani.

En büyük sıkıntılarımız katmerlenerek arttı. Kadın cinayetleri durmuyor örneğin...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2020 yılı raporuna göre 300 kadın katledildi ve 171 kadının ölümü şüpheli. Rakamlar korkunç ve tüylerimizi diken diken ediyor. Düşünün 2021 yılının ilk günlerindeyiz ve şuana kadar  toplam 3 kadın cinayete kurban gitti. Yani erkek vahşeti tüm hızıyla devam ediyor ama hükümet kalıcı bir çözüm üretmiyor ya da üretemiyor. Yorulduk artık bu cinayetleri yazmaktan, haber yapmaktan.  Kalplerimiz dayanmıyor kadınlarımızın hayattan koparılmasına, çocukları annesiz kalmasına…

Vurun artık yumruğu masaya da durdurun şu cinayetleri. 2021 tüm dünya için sağlık, mutluluk ve pandemiden uzak güzel bir yıl olsun. Tek dileğim bu...

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87