UYARIYORUM, DAHA NE YAPAYIM?

Uyarmadı demeyin; Kanunları bilmemek mazeret sayılmaz sözü sebebiyle okumalı bilmeli diye düşünüp sakın anayasada ne yazıyor diye merak etmeyin sonunuz bana döner. Bir kafam karışıyor ki sormayın gitsin.

Anayasamızı metin halinde okuyunca hayran kalıyor insan bir detay, bir detay, hiç bir şey atlanmamış.

Aslında her şey 1. Maddeden başlıyor. Neydi 1. Madde? ’Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir’. Yazıyor mu yazıyor. Sonra 2. Maddede ‘Atatürk milliyetçiliğine bağlı demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir’ diye de devam ediyor. Sonrasında bu noktalardan itibaren beni bir acı gülme alıp götürüyor, ‘Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür ve dili Türkçedir’ diye de eklenmiş bunlar ilk 3 madde içinde yani değiştirilemez maddeler. Sonra bakıyorum bıraktım Atatürk milliyetçiliğini Atatürk’ün adını bile anmak sorun olabiliyor. Laik ve sosyal hukuk devleti mi? Devam edelim sizde acı acı gülmeye başladınız değil mi?

Yine canım Anayasamızda 'Toplu iş sözleşmesinin yapılması sırasında, uyuşmazlık çıkması halinde işçiler grev hakkına sahiptirler' de der. Türkiye’de grev hakkı var ama bunu kullanma hakkı yok. Aslında böyle bir ek yapılsa benim kafam da netleşecek. İstanbul Hadımköy'de yaklaşık 2 aydır eylem yapan Greif işçilerine, Çevik Kuvvet ekipleri neden müdahalede bulundu diye sorgulamayacağım.

Mesela ‘Herkes kanun önünde eşittir’ de der anayasamız, bazılarımızın daha çok eşit olduğunu görürüz zaman zaman. Benim kafa yine karışır. ’Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir’ der. Nedense bazı bazı haberleşemeyiz sosyal medyada bile. ’Yassah’ oluverir bir sabah ansızın. Aslında bir ek yapılsa ’bazen sahiptir’ yazsa başında mesela sorun kalmayacak benim açımdan. ’Kimse düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz’ maddesi orada kapı gibi dururken düşünce suçu diye bir söz neden kullanırız ki?

Durun daha bitmedi ’Basın hürdür sansür edilemez’ en sevdiğim maddelerden biri, dolayısıyla bu madde üzerinde birkaç dakika daha fazla gülme hakkımı kullanıyorum. Bir de ‘Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır’ diye ekleme yapılmış yani devlet baba basının hür olarak işini yapmasında sorumlu diye anlıyorum ben ‘Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir’ maddesi ise epeydir en ama en çok beni güldüren madde.

Neyse ben güldüm, gidiyorum, Allah da sizi güldürsün, kimseyi anayasasız bırakmasın. Velhasıl kelam uyarmadı diyemezsiniz artık.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Hüseyin Öztemel. 10 yıl önce

güzel geyikti, beyin emeklerinize sağlık.

Misafir Avatar
mehmet demirkol 10 yıl önce

mya esracıgım iş gülmeye kalsa egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyor ata eee bu ne zaman oldu ki... zaten cennet vatandaki tüm kavga bu yüzden çıkmıyormu. her dönem meclisin üzerinde bir meclisle yönetilmiyormuyuz.. yınede uyarıların için teşekkürler ama ben uzun zamandır guluyorum zaten

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87