VAH ÜLKEM VAH! 

"Vah Ülkem Vah!", bir ömür Diojen gibi doğru haberi kovalamış, sadece halkın bilgilenme hakkı dışında hiçbir güç önünde eğilmemiş Uğur Dündar'ın son kitabı! Cumhuriyet tarihinin en karanlık yıllarına tanıklık ediyor 240 sayfalık yapıt… 
Usta Haberci; tarihe düşülen notlar olarak da değerlendirebilecek yazılarıyla,  Türkiye'nin Kurucusu Õnderi Atatürk”ün laik demokratik Cumhuriyet'ini ortadan kaldırıp, yerine dini esaslara dayalı Yeni Türkiye'yi(!) inşa etmeye kararlı olan çağdışı zihniyetin hedefe ulaşmak için yaptıklarını anlatıyor. 
Bunlar öylesine demokrasi ve hukuk dışı çabalar ki -aslında-yazmak büyük cesaret gerektiriyor! 
Dündar'a göre; padişah yetkilerine sahip dönem muktediri "mutlak biat" istiyor… 

***

Uğur Dündar; kitabının önsözünde;  kayıtsız şartsız teslim olmak yerine, halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmetten vazgeçmeyen gazetecilerin başlarına, "bir benzeri ancak korku filmleri ve romanlarında rastlanacak belalar" geldiğini anımsatıyor ve şöyle devam ediyor: 
"Evrensel meslek ilkelerinden sapmayan gazeteciler, ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar, yukarıdan gelen bir telefonla hemen kapı önüne konuluyor. 
Çünkü emre itaat etmeyen patronlar akıllara durgunluk veren iftiralara uğruyor, linç kampanyaları başlatılıyor, öfkeli kitlelere hedef gösteriliyor, hatta tetikçi kalemlerce zindana atılmakla tehdit ediliyor. 
Savcılar muktedirin işaretiyle soruşturma başlatıyor, mahkemeler onun istediği kararları veriyor, onun Anayasa'yı yok saymasına  'dur' demesi gereken kurumların en tepesindeki yetkililer bile, seslerini çıkaramıyor. 
Özetle; İleri Demokrasili (!) ülkemizde onun her istediği oluyor, kimse ona 'hayır' diyemiyor!" 

*** 

Türkiye'de kaleminin onurunu koruyarak baskı ve tehditlere karşın araştırmacı  gazetecilik anlayışının örneklerini sergileyen Uğur Dündar Usta, 
gelecek kuşakların okurken “Vah Ülkem Vah” diyecekleri belgelerle, Atatürk”ün Cumhuriyet'ini yıkmak isteyenlerin Yeni Türkiye'sini, yalın Türkçesi duru üslubuyla yazmış kitabında… 
"Uğur Dündar, önce televizyoncu olarak Batı ölçülerinde kendi işini çok başarılı yapan bir programcıydı. 
Daha sonra çok başarılı bir gazeteci çizgisi gördüm. 
Özetle her iki dalda da başarılı oldu. Türk basınına bir katkı getirdi." demiştir araştırmacı gazeteciliğin simge ismi 
Uğur Mumcu…
Doğru tespittir!.. 
Uğur Dündar Usta! İyi ki yazdınız. 
İyi ki varsınız… 
Kaleminiz tükenmesin!



https://twitter.com/Atikopruluoglu
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87