VATAN PARTİSİ KURULTAYI'ndan ÖNEMLİ MESAJLAR

Vatan Partisi Kurultay'ına geldiğimde doğrusu nasıl bir coşku ile karşılaşacağımdan pek emin değildim. “Evet ve hayır”a kilitlenmiş bir ülkenin dikkati dağılmışken öncü bir partinin kurultayı heyecanlı olur mu, diye düşünürken salonda gençliğin enerjisi ve vatan aşkıyla yanan halkı görünce Vatan Partisi'ni artık siyaset sahnesinde bir seçenek olarak kabul etmek gerektiğini düşündüm.
Kurultayı yönetmek üzere divan başkanı seçilen Soner Polat öyle muhteşem bir konuşma yaptı ki ağlamamak elde değildi. İçimizi ferahlattı ve umudumuzu yeşertti.
Sonra Doğu Perinçek, kurultay konuşmasını yaptı.
Çok doyurucu ve etkili bir konuşmaydı.
Konuşmasından ekonomi ile ilgili başlıklar şöyle:
Borçlanma batağından ve üretime geçiş için milli seferberlik hükümeti şarttır.
Üreten Türkiye'yi kurmak için bütün partiler bir araya gelmeli.
Artık AKP dönemi bitmiştir. BOP eşbaşkanlığı dönemi bitmiştir. Ülkeyi borç batağına batıran iktidarın sonu gelmiştir.

İŞ DÜNYASINA MESAJ

Perinçek helikopter kazası nedeniyle Bülent Eczacıbaşı'na baş sağlığı dilerken sermayedarlara da ülke gerçeklerini hatırlatıp birlikte olma daveti yaptı.
Aslında bu çok anlamlı bir mesajdı. Birleşen ve üreten Türkiye için sermaye sınıfının da artık sorumluluk alması gerektiğini ortaya koyuyordu.

TOPRAK ALTINDAKİ HAZİNE

Türkiye'nin petrolü olmadığı için ekonomik gelişme konusunda kaygıları olanlara da şöyle seslendi Perinçek;
Katar'ın, Arabistan'ın toprakları altında petrol var.
Bizim topraklarımız altında petrol yok ama şehitlerimizin kemikleri var. O topraklarda böyle bir hazine yok. Korkmayın!

YÖNÜMÜZ AVRASYA

Perinçek AB'nin samimi olmadığını belirtirken AB'nin Kemal Derviş ekonomik politikalarını kararlılıkla yürütmemizi istiyor. Yani borç batağından kurtulmayın, diyor.
Bu saptamayı yaparken Perinçek "Batı Asya Birliği"nin artık tartışılmaz biçimde gündeme geldiği hususunu vurguladı.
Bize bölünmeyi ve borçlanmayı dayatan Atlantik sistemi artık çökmüştür. Yeni dünya kurulurken Avrasya'ya yönümüzü çevirmeliyiz,derken nedenleri şöyle sıraladı:
1- Enerji güvenliğimiz Avrasya'da: Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya'dan enerjimizi temin ediyoruz.
Türk Akımı Rusya'yı Avrupa'ya  Türkiye üzerinden bağlıyor.
2-Gelişen ülkeler Asya'da: Mazlum halklar artık gelişen ülkeler haline geldi.
Çin dünya üretimine yüzde 39 payla katkı sunuyor. Çin'i yüzde 19 ile Hindistan izliyor. ABD'nin payının yüzde 10 olduğuna bakarsak yeni dünya ekonomisini belirleyecek Atlantik sistemi değil Asya ve gelişen ülkeler.
Bu gelişmeden de Türkiye pay almak istiyorsa adı ne olursa olsun Avrasya, ŞİÖ gibi birlikler ve ittifaklar içinde olmalı.Atatürk'ün 1930'larda önerdiği Batı Asya Birliği'ni kurmalı.

MARKS'IN SÖZLERİ

Perinçek'in Karl Marks alıntısı ise konuşmasına bizce çok büyük anlam kattı.
1874'te daha meşrûtiyet ilan edilmeden 2 yıl önce Marks şöyle diyordu: "Dünya'nın en yetenekli ve en faziletli köylüsü Türk köylüsüdür" işte Atatürk bu Türk köylüsü ile emperyalistlere karşı zafer kazandı.

BİRLEŞEN VE ÜRETEN
 
Perinçek, Vatan Partisi olarak ülkeyi yönetmeye talip olduklarını açıklarken, kadrosu ve parti programı ile bunu başarabilecek birikim ve yeteneğe sahip olduklarını gururla vurguladı.
Birleşen ve üreten Türkiye sloganı ile yola çıkan Doğu Perinçek liderliğindeki Vatan Partisi 10. Kurultayı'nın önemli mesajların verildiği ve tarihe not düşüldüğü bir kurultay olarak hatırlanacağından eminiz.

https://twitter.com/MPamukoglu
https://www.facebook.com/mustafa.pamukoglu.90
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87