Yaşam:
MUŞ'ta YOLLAR KAPANDI

MUŞ'ta YOLLAR KAPANDI

Muş'ta karla mücadele ekipleri, kar kalınlığının metrelerce yüksekliğe ulaştığı bölgelerde kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yoğun kar ve tipi nedeniyle, birçok köy yoluna ulaşımın sağlanamadığı kentte, Muş-Mutki kara yolu da geçen hafta kapandı. Yolun açılması için çalışma başlatan Karayolları 113'üncü Şube Şefliği ekipleri, dondurucu soğuğa rağmen gece gündüz mesai yapıyor.

Ekip Şefi İdris Kaya, yaptığı açıklamada olumsuz hava koşulları nedeniyle bir hafta önce kapanan Muş-Mutki kara yolunda zorlu şartlara rağmen çalışma yürüttüklerini söyledi. Son günlerde yoğun kar dolayısıyla yolların sürekli kapandığını belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Vatandaşlara sağlıklı ulaşım imkanı sunmak için yaklaşık bir haftadan beri bölgede eksi 30 derecede karla mücadele çalışmasını yürütüyoruz. 3 iş makinesiyle yolu ulaşıma açıyoruz. Burası 2 bin 500 rakımlı olduğundan dolayı tipi hemen kapatıyor. Yolu açık tutmak için sürekli burada çalışma yapıyoruz. Kar kalınlığı yer yer 3 metre civarında. Zor koşullarda görev yapıyoruz. Tek derdimiz devletimizin verdiği imkanlarla vatandaşın ulaşımını sağlamak."

Kepçe operatörü Nedim Gök ise ekip olarak yolu açık tutmak için mücadele verdiklerini ifade ederek, "Fırtına, açtığımız yolu hemen dolduruyor. Bölgede çok sayıda köy var. Orada yaşayanların mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 18 kilometre uzunluğundaki yolda yaklaşık bir haftadır karla mücadele ediyoruz" dedi.



AA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku