YUNAN TOPÇU ATIŞINA MÜZİK NOTASI BİLE VERİLMEDİ!..

Yunanistan, 23 Ocak 2018’de, gayri askeri statüdeki Kalimnos Adası’nda, gerçek mermiler kullanarak Harekâta Hazırlık Tatbikatı yaptı. Tatbikatla ilgili haber ve resimler kalymnos-news.gr adlı internet sitesinde yayımlandı.

Bodrum’un tam karşısında bulunan Kalimnos (Kelemez, Kilimli) Adası’ndaki tatbikata, adada konuşlu 105 mm.lik çekili obüs bataryası da katıldı. Yunan askerleri top atışı yaparak Ege Denizi’ndeki seyir güvenliğini ve bölgedeki hava trafiğini tehlikeye attı.

Atışlı tatbikat sırasında Yunan askerleri tarafından MG 3 Makinalı Tüfek atışları da yapıldı.

Tatbikat da M 79 Bomba atar ile bomba atışlarının yapılması dikkat çekti.

Tatbikata yedek statüsündeki Yunan askerleri de katıldı.

Tatbikat bitiminde Yunan askerleri toplu halde poz verdi.

Kalimnos Adası, 1947 Paris Antlaşması’na göre gayri askeri statüde. Yunanistan adaya herhangi bir askeri birlik konuşlandıramaz, askeri tatbikat ve ağır silah atışı yapamaz. Ancak mevcut durum itibarıyla Kalimnos Adası’nda bir Alay Muharebe Grubu seviyesinde askeri birlik var. Yunan askeri birliği, askeri tatbikat ve ağır silah atışı yapıyor.  Yunanistan açık bir şekilde 1947 Paris Antlaşmasını ve uluslararası hukuku ihlal ediyor, Ege Denizi’ndeki seyir güvenliğini ve bölgedeki hava trafiğini tehlikeye atıyor.

Kalimnos Adası’nda icra edilen atışlı tatbikatın savunma harekâtı niteliğinde olmadığı ve Türkiye’ye yönelik taarruz harekâtının provası olduğu açıkça görülüyor.

Yunanistan burnumuzun dibinde gümbür gümbür topçu atışı yaparken ve Türkiye’yi tehdit ederken, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Nurettin Canikli olanı biteni turist gibi izledi. Yunanistan’a müzik notası bile verilmedi.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87