ABD TEHDİT ETTİ, DÜNYA CİDDİYE ALMADI

Çarşamba akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump konuştular. Bu görüşmenin Amerikan versiyonuna baktığımızda, Türkiye’ye açık açık tehdit savrulduğunu anlıyoruz.

Trump, Erdoğan’a, “Suriye’de Türk ve ABD güçleri arasında çatışma riskini ortaya çıkarabilecek eylemlerden kaçının!” gibi bir şeyler söylemiş. Bunun daha açık anlatımı şudur: “Suriye’de ileri giderseniz sizinle çatışırız.”

Peki Amerika’nın basına yansıttığı bu tehdidini dünya nasıl algıladı?

Batı dünyası, özellikle de süper para babaları; Trump’ı ciddiye almadılar.

Bunun en açık kanıtı sermaye piyasalarındaki yansımasıdır.

Bu tehditten sonra doların 390’lara fırlaması gerekirdi. Ama önceki düşük seyrini sürdürüyor. Öyleyse uluslararası büyük sermaye, ABD’nin Türkiye’ye savurduğu tehdidi bir gösteriden ibaret sayıyor ve Türk lirasından kaçmıyor.

Bu yazıyı yazdığım saatlerde borsa tüm zamanların rekorunu kırıyordu.

Devletin yabancı para babalarına verdiği faize baktım; orada da bir düşüş görünüyordu.

Yani, Türkiye’nin Afrin’e girmesi, ABD’nin piyadesi PKK’nın belini kırması, Türkiye’yi mali yönden riske atmadı; tam aksine ülkemize olan güveni artırdı.

Bu büyük psikolojik başarının altında Türk ordusunun kararlılığı ve başarısı bulunuyor.

TSK VURUNCA AMERİKANCILAR BAĞIRDILAR

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’de kurulmak istenilen Kürt devletini önleyecek operasyon başlattı ya... İçimizdeki kripto PKK’lı bir kısım milletvekili, yönetmen, yazar, senarist, gazeteci ve oyuncu bildiri yayımlamış. 170 kişiden oluşan bu ekibin yazdıklarına bakınca onların ABD’nin ve Afrin’i işgal eden PKK teröristlerinin sözcüsü haline geldiklerini görüyoruz.

“Ülkemizde ve bölgemizde savaş değil sulh ve sükûn istiyoruz” diyorlar ya... Bu slogan, askeri, polisi, memurları bombalarla havaya uçuran PKK’lıların bu cinayetlerini gizlemek için kullandıkları “barış ve demokrasi” sloganının tam bir yansımasıdır.

Şu cümle de Türkiye’yi PKK ile müzakere çağırmaktadır: “Güvenliğimizin (...) savaşla değil, karşılıklı müzakere ve işbirlikleri üzerinden sağlanacağını (...) tecrübe ile biliyoruz.”

Ve şu cümlede Afrin’deki PKK’nın açık açık savunulduğunu görüyoruz. “Türkiye’ye bir tehditte bulunmayan, Suriye toprağı olan Afrin’e silahlı müdahalenin bölgemize ve ülkemize barış ve güvenlik değil, daha büyük sorunlar, yıkım ve acı getireceğini, Kürt yurttaşlarımızı da yürekten yaralayacağını biliyoruz.”

Türkiye’yi Suriye’deki bir işgalci gibi gösteren bu güruh, niyetini son cümlede açıkça belli ediyor: “Yurttaş kimliğimiz ve sorumluluğumuzla yetkilileri (...) savaşı derhal durdurmaya ve sorunu diyalogla çözmeye davet ediyoruz.”

Görüldüğü üzere, sıkıştırılan PKK’yı kurtarmak için hükümeti, diyalog adı altında PKK ile görüşmeye çağırıyorlar.

Milletinden, devletinden, ulusal değerlerden tamamen kopmuş bu psikolojik savaş elemanları, Türkiye’deki milyonların değil, Batılı sömürgeciliğin temsilcileridir.

TATAR AİLESİ ZARAR GÖRMEMİŞ!

Yarbay Ali Tatar, FETÖ’cülerin kumpası sonucunda beylik silahıyla intihar etti.

Bu trajik olayı FETÖ’cü alçaklar, “Kurşuna kafa attı” diye alaya aldılar.

Ali Tatar’ı intihara sürükleyen ise FETÖ’cü Savcı Süleyman Pehlivan...

İşte bu adam Çarşamba günü Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde yargılanmaya başlandı. Duruşmaya katılan Tatar ailesi davada taraf olarak yer almak istedi.

Peki mahkeme ne karar verdi dersiniz?

“Ailenin doğrudan zarar görmesi söz konusu olmadığından katılım talebinin reddine!!!”

Şimdi bu mahkeme üyelerine soruyorum: Tatar ailesinin doğrudan zarar görmesi için illa hepsinin kendilerini öldürmesi mi gerekiyor?

KORUNUYORLAR

Daha önce çok vurguladım: İki türlü FETÖ’cü var:

AK FETÖ’cü ve kara FETÖ’cü... AKP’nin işine geliyorsanız, koyu FETÖ’cü olsanız bile paçayı kurtarıyorsunuz.

Bir okurum iletisinde diyor ki: “Dün FETÖ üyeliğinden tutuklanan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek in kayını Konyaspor Başkanı Ahmet Şan beraat etti. Neymiş efendim telefonuna habersiz bylok yüklenesiymiş. Falan filan. Zaten bu affı çıkarabilmek için mor beyin uygulaması diye bir saçmalığı icat ettiler. Bunun sonucunda 10 bin Fetöcü beraat etti. Yakında darbeyi yapan askerlerde beraat ederse kimse şaşırmasın!”

Yerden göğe kadar haklı... Eğer AKP’ye oy devşirebilecekseniz FETÖ’cü olmanızın hiçbir mahzuru yoktur; mutlaka paçayı kurtarırsınız. O yüzden de MİT’in tespit ettiği ByLock kullananlar listesini yayımlamıyorlar ya...

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87