AKP NE YAPTIĞINI BİLİYOR MU?

30 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere çok az bir zaman kala AKP'nin "Millet Eğilmez, Türkiye Yenilmez" sloganıyla yayınlanan reklâm filmi YSK tarafından yasaklandı.

Reklâmda Türk bayrağını indirmek isteyen karanlık bir el bayrak direğinin altındaki mekanizmayı bozup bayrağın ipini kopartarak düşürmeye çalışıyor. Bunu fark eden halk dört bir yönden koşarak bayrak direğinin önüne geliyor. İnsanlar birbirlerine yanaşıp üst üste tırmanarak direğin etrafında yükselen bir insan dağı oluşturuyorlar. En son ve en üste tırmanan bir genç de düşmekte olan bayrağın ipini yakalayıp bayrağın düşmesini önlüyor ve iple aşağıya atlayarak bayrağın tekrar göndere çekilmesini sağlıyor.

Bu reklamın yayımlanmasıyla beraber kamuoyunda Sony Playstation 2 reklamına benzerliği hemen dikkati çekti ve taklit olduğu ileri sürüldü.

Yüksek Seçim Kurulu, AKP'nin dün yayına giren bu reklâm filmi için yayın yasağı koydu. Kurul, reklâmda dini ve milli unsurların kullanılmasının 298 sayılı seçim kanununa aykırı olduğuna karar verdi.

Ben bu filmi izlerken gözlerimin önüne 1996 yılında Kıbrıs’ta meydana gelen bir olay geliverdi birden.

1996 yılında Kıbrıs sıkıntılı olaylara sahne oldu. Rumlar'ın sınır delme eylemi sırasında çıkan sopalı kavgada bir Rum öldü. Rumlar olayın olduğu yerde bir ayin düzenlemek için izin istediler. Türk tarafı iyi niyetle buna izin verdi. Sınırdan geçen Rumlar KKTC topraklarına girdiler. Solomon Spiru Solomo adlı bir Rum fanatik, bayrak direğine tırmandı, Türk bayrağını indirmeye çalıştı. Yerine Yunan bayrağını çekecekti. Defalarca uyarıldı. Dinlemedi. Ateş açıldı. Boynundan vurulan ve ölen Rum fanatik, çıktığı direğin dibine düştü. Olayı tüm dünya televizyonlardan izledi. Uluslararası anlaşmalara göre Türk tarafı haklı olduğu için Rumlar umdukları tepkinin doğmasını sağlayamadılar.

Şimdi gelelim bunları neden yazdığıma…



Bu yazıya eklediğim fotoğrafa bir bakın, bir daha bakın. Reklâm filmini tekrar izleyin, bir de Kıbrıs olayının filmini izleyin. İkisini de Google’dan arattırıp bulabilirsiniz.

AKP’nin filminde direkteki gencin yüzündeki mimiklere, acı ifadesine bakın (ne gerek varsa orada öyle bir acı ifadesine), bir de Kıbrıs olayında Solomon’un yüzüne bakın.

Playstation 2 reklamının taklidi olduğu ileri sürülen bu reklamda sizce başka bir taklit ve dikkat çekici yan yok mu?

Solomon’u mu taklit etmişler yani dediğinizi duyar gibiyim.

İyi de birisi bayrağımızı indirmeye çalışıyor, diğeri ise tam tersine indirilmeye çalışılan bayrağı tekrar göndere çekmeye…

Doğru… Haklısınız… Demek ki filmin yapımcısı ne yaptığını bilmiyor…

Peki AKP biliyor mu?


https://twitter.com/drtayfunbudak
https://www.facebook.com/tayfun.budak.790





Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87