AKP'nin SURİYE MODELİ TÜRKİYE'ye UYGULANIRSA NE OLUR?

Dışişleri Bakanı Ahmet Çavuşoğlu, dün gazetecilere açıklama yaparken dedi ki: “Suriye’de kentlerin nüfus yapısına göre bir yönetim modeli oluşturulacak. Orada Araplar çoğunluktaysa Araplar, Kürtler çoğunluktaysa Kürtler yönetecek. Örneğin Kobani’de Kürtler çoğunlukta, orada yönetimde Kürtler çoğunlukta olacak!”

Ne var bunda demeyin... Bu plan, etnik kimliği milli kimliğin önüne çıkartan emperyalistlerin Ortadoğu’yu bölme planının ta kendisidir. Suriye’deki şehirleri Suriye devletinin yönetmesi gerekirken, merkezi hükümeti devre dışı bırakacak bu plan kime yarar?

Elbette ki PKK’ya yarayacak.

Şimdi, bizim hükümetin Suriye’de devreye sokmaya çabaladığı planı, Türkiye için düşünün. Diyarbakır’da HDP birinci parti. AKP modelini Diyarbakır’da uygularsak devlet oradan çekilecek, yönetim Kürtler adına HDP teşkilatına bırakılacak.

PKK da yıllardır bunun için kan dökmüyor mu?

MÜNBİÇ MASALI NASIL BİTTİ?

Peki, Münbiç konusunda ABD ile AKP neden anlaştı?

Suriye Lideri Beşşar Esat, Rus basınına verdiği röportajda, YPG’nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin elindeki toprakları gerekirse güç kullanarak alacaklarını söylemişti.

Bunun üzerine ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a, çoğunluğunu PKK’lıların oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne karşı harekete geçmeme uyarısı yaptı.

Amerikan tarafı, Suriye PKK’sına dokunulması durumunda güç kullanabileceğini söyledi.

İşte o bölgelerden birisi olan Münbiç konusunda, Türkiye, ABD ile birlikte hareket etme kararı aldı. Bunu da bu kentteki YPG/PKK öğelerinin Fırat’ın doğusuna geçmesi kılıfı altına gizlediler.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile yaptığı görüşmeden çıkan sonuç budur.

Münbiç masalı bitti. PKK’yı oradan atmayı bıraktık; PKK’yı korumak için ABD ile birlikte bir yol haritası oluşturduk. Artık Türkiye’nin Kuzey Suriye’deki görevi PYD/PKK’yı Suriye silahlı kuvvetlerine karşı korumak... Amerika ile birlikte oluşturdukları yol haritasının anlamı bundan ibarettir.

Haydi Trabzon! “Afrin yetmez, Reis bizi Mümbiç’e götür!” diye yeniden bağır bakalım...

KANDİL NEREDEN ÇIKTI?

Seçim geldi ya; AKP’liler vatansever halkımızı kandırmak için yeni yeni savaş projeleri ile ortaya çıkıyorlar. Şimdi de Kandil’i fethetmekten söz etmeye başladılar. Ben, İçişleri Bakanımız Süleyman Bey’in yalancısıyım. Dört gün önce dedi ki: Merak etmeyin Kandil’e 26 kilometre yaklaştık.

Ne oluyor diye Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi haberlerini inceledim (http://www.tsk.tr/)

Genelkurmay Başkanlığı’nın yayımladığı haberler içinde çok daha önemsiz olayların bilgisi var ama Kandil harekatı gibi bir şeyin en küçük bilgisi bulunmuyor. Sadece Hakurk kampına bir operasyondan söz ediliyor. Bu bölgedeki aramada bazı mühimmatın ele geçirildiği belirtiliyor.

Ki, Hakurk Bölgesi 30 senedir böyle bombalanmaktadır.

Anlaşılıyor ki AKP’liler düşen oylarını telafi edebilmek için Kandil fatihi havasında meydanlarda konuşmak istiyorlar. Bu yüzden Kandil Operasyonu türünden haberler yaptırmaya başladılar.

Uydur yalanı, kullan televizyonları, kandır bizim dünyadan habersiz milleti; çal oyunu...

Sanırım artık bu yalan siyaseti 24 Haziran’da duvara toslayacak...

MUHARREM İNCE 1/3 EKSİK SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce dün Ankara’da konuşurken, Erdoğan’ın Alevileri de Kürtleri de sevmediğini söyledi.

Bu kadarı doğru ama önemli bir eksiği var: Erdoğan, asıl Türkleri sevmiyor. Bu yüzden Türk bayrağı bile demiyor ve tek bayrak lafı ile geçiştiriyor. Yine Türk vatanına tek vatan, Türk devletine tek devlet diyerek Türk adını anmıyor.

Unuttunuz mu? Türk milliyetçiliği ayağımın altına derken Türk’e olan öfkesini dışa vurmadı mı?

Türk milletinin asıl sazı kopuz/bağlamadır. Ama Erdoğan görüntülü AKP seçim müziğinde, Türk sazını değil Fars-Arap sazı olan “ney” kullanıyor. Parti müziğinde türkü formu yerine ilahi tarzı gayri milli formların kullanılması da Türk düşmanlığı yüzünden...

Muharrem Bey, başarınızı isteyen bir Atatürk aydını olarak size önerim şu: Asıl kitleniz olan Türk milletini asla ihmal etmeyin... Anlıyorum ki birileri sizi fazla zorluyor. Kürt işine fazla dalarsanız seçimde büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz...

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87