ANLATAMADIK, ANLATAMIYORUZ…

Sıklıkla yineliyoruz. Ülkemiz tarihinin en büyük sosyo- ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Turizm can çekişiyor, imalat sanayi küçülüyor, dükkânlar peş peşe kapanıyor, işsizlik sürekli artıyor, dolar artıyor, terörün ekonomik maliyeti hesaplanamıyor. Sonra ne mi oluyor? Ortalık bu denli toz duman olmasına rağmen iş dünyası sesini çıkaramıyor, eksen kayıyor, rejim değişiyor, müfredattan Atatürk, İnönü, Evrim Teorisi, felsefe ayıklanıyor, cihat ve mücadele yerleştiriliyor. Daha sonra ne mi oluyor? Akıllara ister istemez biz nereye dünya nereye sorusu geliyor? Ya da iktidarın görmek istediği tablo bu mu sorusu? Buysa sözümüz yok! Başarı ortada…

Ama unutulan ya da asla unutulmaması gereken bir şey var! Kurtuluş savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlanmanın mimarı Atatürk, kitaplardan çıkarılsa da yüreklerden- arşivlerden bi türlü silinemiyor. Örneğin O’nu dünya tanıyor ve unutmuyor. Yine örneğin Almanya’nın şifalı kaplıcalarıyla ün yapmış ve o dönem ünlülerinin uğrak yeri olmuş Karlsbad’a Goethe’den Tolstoy’a, Beethoven’den Mozart’a, Marks’tan Hitler’e yüzlerce tanınmış isim gidiyor. Sadece iki kişinin kaldığı yer müze haline getiriliyor. Atatürk ve Sigmund Freud…

Şimdi sormak zamanıdır!

O’nu dünya tanıyor da biz kadınlar yeterince tanıyor muyuz? Ya da biz kadınlar eğer bir baltaya sap olabilmişsek, eğer hayatı çağdaş ve aydın bir pencereden görebilmişsek, bunun sadece O’nun sayesinde olduğunu biliyor muyuz?  Şimdi bu özel ve genel parantezi kapatıp, yine ve yeniden ülke gündemine dönelim.

Bu ne iştir böyle! Bu batının bizimle alıp veremediği nedir böyle! Köprü yaptık çekemiyorlar. Tünel yaptık kıskanıyorlar, Marmaray yaptık çıldırıyorlar. Attığımız her adıma çatlıyorlar. Bizim büyüklüğümüzü görmezden geliyorlar!

Ey batı unutma sakın! 2016 yılında kurulan tüm yabancı ortaklı şirketlerin yüzde 40’ını Suriyeliler kurmuş.  Aynı yıl Türkiye’de kapanan şirket sayısı 21 bini bulmuş. Kısaca Türkler kapatmış, Suriyeliler açmış! Yabancı sermaye girişine ortam sağlayan bu başarımızı görmezden nasıl gelirsin?

Dünyaca ünlü markalar ülkemizden kaçmaya başlamış, mağazalarını, ofislerini, temsilciliklerini kapatıyorlar. Önemli mi? Değil tabii!  Onların yerine ülkemizde Arapça tabelaları olan binlerce şirket kuruldu. Onların gitmesi bir sıkıntı yaratmaz, sadece demokrat, uygar, çağdaş, bir devletten Malezya, Suudi Arabistan, Yemen gibi bir görüntüye kavuşuruz. O da önemli değil, istenen zaten o!

Ey Batı sen bunu anlayamazsın! “Özgürlük Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçer. Özgürlük Marmaray’dan geçer. Avrasya Tüneli’nden, Osmangazi Köprüsü’nden geçer diyen Erdoğan’ın, “Başkanlık benim projemdir, üzerinde uzun süre çalıştım” diyen Binali Yıldırım’ın sözlerinden geçer.

Ey batı! İnsanı insan yapan değerleri, şeref, haysiyet, benlik, irade, kişilik gibi değerleri sen ne anlarsın? Cehennem tehdidiyle korkuyu, cennet vaadiyle ödülü sen ne bilirsin? Kafaları açık, bedenleri açık olan sizler ne bilirsiniz bunları? Önemli olan önce gözleri sonra ağızları kapatmaktır. O zaman beyinleri yıkar, geleceğe ipotek koyar, hayalleri çalar hedefleri ortadan kaldırırsın. Sen bilmezsin ama çocukları kendi inanç kafesine kitler, aklı ve özgüveni ortadan kaldırırsan, değerlere, demokrasiye ve Cumhuriyet sözcüğüne ilkel ve hazin bir tahammülsüzlük gösterirsen başarı senindir.

Unutma sakın ey batı! Ondan sonra Yeni Türkiye gelir ve sen çatlamaya devam edersin!
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87