BU YAZI BİR ÖVÜNMEDİR…

Başlık sizi şaşırtmasın. Pür neşe bir yazı yazmak isterdim ama. Keyifli yazılar yazmayalı çok oldu. Nedeni de ortalık toz dumanken elim gitmiyor, gönlüm elvermiyor. 

Nedenler ortada ama özetlemek gerekirse; krizin yakıp kavurduğu, tezgâhların durduğu, fabrikaların işçi çıkardığı, bankaların sıkıştığı, çiftçinin tarlasına- traktörüne haciz yağmurunun başladığı, mağazaların- AVM’lerin sinek avladığı, turizmin çöktüğü, sanayi kentlerinde üretimin daraldığı bir ortamda gel de keyifli yazılar yaz…

Ya da fiyatlar artıp, maaşlar eriyorken,  dolar yükselip, üretilen mal satılmıyorken, enflasyon önlenemeyip, çarşı- pazar yangın yerine dönmüşken gel de iç açan yazılar yaz…

Bu köşenin takipçileri pek çok konuya değindiğimizi, pek çok konuyu değerlendirdiğimizi, yeri geldiğinde tarih okuması yaptığımızı, günü geldiğinde insan hallerini yazdığımızı, hem yeri- hem günü geldiğinde hayata dair, sanata dair şeylerden söz ettiğimizi bilir. Ancak başbakanın son açıklaması üzerine bir övünme yazısı döktürmem şart oldu! Çünkü başbakan bal ve kaymağa gönderme yaptı!

Şimdi bu açıklama üzerine eskilere uzanıp, anılar tutamının içine düşmek ve sizi balla kaymakla tanıştırma zamanıdır! Umarım bu yazı gözünüze ilişir ve kulağınızda iz bırakır.  Uzun süredir üstüne epey kafa patlattığım pek çok konu varken nerden çıktı bu konu derseniz! Yanıtım şu olur, pek çok yazarın tevessül ve tenezzül etmediğini bildiğim için, rahatlıkla at koşturacağım bir alan olduğu için! Kıvıramadığım konuları teğet geçtiğim için. Örneğin Varlık Fonu boyumu aştığı için. Ama bu uygulamanın içimi acıttığını çok net bildiğim için derim…

Konunun özüne gelirsek; öncelikle Nisan ayında oylanacağı açıklanan anayasa değişikliği maddeleri için de beni en çok ilgilendirenin milletvekili yaşının 18’e indirilecek olmasıdır diyebilirim! Böylece üniversiteye giremeyen gençler, işe giremeyen gençlerimiz hiç olmazsa meclise girecekler, bizi oralarda temsil edecekler, haklarımızı savunacaklar, erken yaşta emekli olacaklar. Yalnız bir küçük pürüz var, bu gençlerin askerlikle ilişkileri olmayacakmış! Yani vekil olmak isteyen gençler askere 17 yaşında mı gidecekler? Onu anlayamadım! OHAL çerçevesinde yapılacak olan düzenlemeyi bekliyorum!

Başlıktaki övünmeye ve bal- kaymağa gelince; başbakan; “Bu anayasa değişikliği baldır, kaymaktır” dedi ya! Acaba gençleri mi kastetti? Yani 18 yaşında vekil olan gençler için hayatın artık bal- kaymak tadında geçeceğini mi söylemek istedi? Bilemedim.

Bildiğim balın hasından anlayan bir Karslı olarak, kaymağın tadını unutan bir Karslı olarak bal ve kaymak tanımının ne anlama geldiği? Daha önce de yazmıştım başbakan şakacı biri!  Onun bal- kaymak benzetmesiyle satışların artıp artmadığını bize zaman gösterecek. Yoksa yıllardır ülkeyi tek başına yönetenler için cumhuriyetin tüm varlık birikimlerini satmanın ballı kaymak olduğunu zaten bilmeyen yok! 

Eğer başbakanın dediği gibi bu anayasa ülkenin tamamına bal ve kaymak vaat ediyorsa buna bu ikilinin en iyi üretildiği yerlerden biri olan memleketim KARS adına en çok ben sevinirim. Neden derseniz! Memleketimde satışlar patlar, esnaf hemşerimin yüzü güler, piyasa canlanır, insanların karnı doyar, bal ve kaymak cilde ve mideye iyi gelir vb.  

Ayrıca bal- kaymak iyi bir ikilidir. Tıpkı tahinle pekmez, etle pilav, saleple tarçın gibi! Böylece toplumda giderek artan Bezgin Bekir’lerin sayısı azalır. Le Man Dergisi’nin tiplerine(!) gerek kalmadan insanların yüz güler, karnı doyar, enerjisi artar.

Bir Karslı olarak “bal kaymak” ikilisini her birinize, hepinize hararetle tavsiye ederim. Kars’a gidip almanızı da şart koşarım! Koskoca başbakan dedikten sonra demedi demeyin!
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87