CHP’DE HAREKETLİLİK HAD SAFHADA

AKP’nin başkanlık stratejisini anlattığımız son yazımızın sonuna, CHP’nin ne yapacağını sormuştuk.
CHP’de işler karışık.
Başkanlık sistemini getiren anayasa değişikliğine karşı sonuna kadar mücadele edilecek. AKP’nin politikalarına karşı savaşı sürdürecekler. Ancak yapılması gereken AKP’nin bu stratejine karşı CHP’nin nasıl bir strateji geliştireceği…
Soruyoruz… Yanıt yok.

ORTAK TAVIR YOK

Evet CHP’liler de şu an için nasıl bir yol izleyeceklerini bilmiyorlar.
Öyle ki, kendilerine atılan suçlamalara bile net yanıt vermekte sıkıntı yaşıyorlar. Sabırları taşmış durumda. Halka anlatmak için çırpınıyorlar ancak ortak bir tavırda buluşamıyorlar. Sorun da bu zaten!

Şimdi CHP’deki hareketlenmelerden bahsedelim biraz.

İNCE VE SAĞLAR ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Daha önce başkanlığa aday olmuş isimlerden Muharrem İnce harekete geçti. Geçen hafta İstanbul’da çok sayıda toplantı yaptı. Toplantılarda Kemal Kılıçdaroğlu’na muhalefet eden çok sayıda ismi bir araya getirdi.
Edindiğim bilgilere göre, son toplantıda 160 kadar kişi topladı. Aralarında kaçı delege, onları bilemiyoruz.
İstanbul’da yapılan toplantıların devamının geleceği konuşuluyor.
İnce’ye destek verenler arasında kritik bir isim daha var. Fikri Sağlar. Kendisi de başkanlığa aday olmak için aylardır kulis yapıyor. Şu ana kadar çok başarılı olduğu söylenemez. Fakat İnce ve ekibiyle hareket etmenin şimdilik daha iyi olacağı görüşünde.

BAYKAL FAKTÖRÜ

Kulislerde konuşulan bir isim daha var. Yılların kurt siyasetçisi Deniz Baykal. Baykal’ın Kılıçdaroğlu yönetiminden rahatsız olduğu, bunun için de İnce ve Sağlar’a inceden inceye destek verdiği söyleniyor.
Hesabı ise başka! Hesabını başka bir yazıya saklayalım. Ama şunu söylemeden de geçmeyelim… “Parti içi muhalefetin sesi ne kadar yükselirse, CHP’de “Baykal” sesleri o kadar artar” düşüncesi var kendisinde.
Hareketlenme bununla sınırlı değil.
Başka önemli gelişmeler de var.

MUHALEFETE MUHALEFET

Mesela, Muharrem İnce ve Fikri Sağlar ekibinin çalışmalarından rahatsız olan bir ekip de toplantılara başladı.
Bu ekipte 80 kadar milletvekilli olduğu konuşuluyor. Salı günleri kahvaltıda buluşuyorlar.
Bu ekip, Kılıçdaroğlu yönetiminden memnun değil. Ancak birinci olarak Kılıçdaroğlu’na karşı açılan bayrakları indirmek istiyorlar. Yani İnce ve Sağlar’ın çalışmalarına karşı bir çalışma yürütüyorlar.
Şu ana kadar 5 toplantı yaptılar. 20’şer gruplar halinde toplandıkları söyleniyor.
Ekibin içindeki isimleri şimdilik yazmayalım. Ama hedefleri önce CHP’yi yıprattıklarını düşündükleri isimlerin iplerini çekmek, ardından partiyi tüzük kurultayına götürmek.
Başarırlar mı bilinmez… Bahardan sonra bir tüzük kurultayı olur mu o da bilinmez…
Hareketlilik had safhada…

MYK DA KARIŞIK!

Bir de Merkez Yönetim Kurulu var tabii ki… Tüm bu çalışmalardan haberdar ve rahatsızlar. Kendi içlerinde ayrışma da var. Kısacası MYK da tek bir tavır altında buluşamıyor.
Sormadan edemiyoruz: Türkiye bu kadar çalkantı yaşarken, önümüzde başkanlık gibi tehlikeli bir süreç varken, yeni anayasa ile ülkenin temellerine dinamitler döşenirken, ana muhalefet partisindeki bu ayrışma neden?
Size düşen birlik içinde hareket etmeniz ve doğru politikalarla ortak tavır halinde halka umut aşılamanız.
Bize düşen görev de belli… Biz buradayız. Ülkemiz, CHP’miz ve halkımız için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız!
Ez cümle: Geç olmadan çözüm bulun!
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87