ÇOK SERT BİR KIŞ GELİYOR

Eğer bu seçimlerden de AKP galip çıkarsa...

Büyük bölümü AKP’ye oy verenler olmak üzere... Hepimizi çok çetin koşullar bekliyor.

Dün ekonomi haber kanalı Bloomberg’de yabancı bir uzman görüş bildirdi: Erdoğan kazandığı takdirde dolar hızla yükselir, Türkiye’nin mali durumu içinden çıkılmaz hal alır, dedi.

Bunun sebebi, yabancıların bize komplo kurması falan değil. Hani, AKP’nin “Reis”i “Ben ekonomi uzmanıyım!” diyor ya... İşte o uzmanlığı yüzünden yerli üretimi batırdı, tarımı mahvetti; her şeyi dışarıdan satın alarak hepimizi gırtlağımıza kadar borca gömdü. Şimdi işte o paraları verenler parasını geri alıyor; sende dolar olmadığından fiyatı ister istemez yükseliyor.

Yakında tıpkı Padişah 2. Abdülhamit’e yaptıkları gibi Erdoğan’a da bir Düyun-ı Umumiye (Borçları Yönetme Merkezi) kurdurur, milli gelirimize el korlarsa şaşırmayalım.

İKİ RAKAM

Size devlet arşivinden iki rakam verelim de AKP mi yoksa o beğenmedikleri eski Türkiye mi daha sağlıklı imiş görün.

Türkiye ile ABD arasındaki ticaret:

2002 yılında ABD’ye 3 milyar 356 milyon dolarlık mal satmışız; oradan 3 milyar 99 milyon dolarlık mal almışız. Eski Türkiye’nin Amerika ile ticaretinde ülkemiz 300 milyon dolar kadar kazançlı durumda... Hem de 2001 krizi gibi derin bir krizde bulunmasına karşın.

Gelelim 2017 yılına... ABD’ye 8 milyar 654 milyon dolarlık mal satmışız ama oradan 11 milyar 945 milyon dolarlık mal almışız. Yani, kaba taslak 3 milyar 300 milyon dolar zarardayız...

Bu rakam, diğer ülkelerle olan ticaretimizde de böyle... Türkiye hep açık veren ülke... Bu açığı da dışarıdan borç para alarak kapattık. Şimdi adamlar bu durumu görüyor ve bizden daha çok faiz istiyorlar.

Suç onlarda değil, para babalarına sakalı kaptıranlarda...

FAİZE YÜZDE 300 ZAM

Siz eğer biraz uyanık iseniz Reis’in söylediklerine dikkat edeceksiniz ama tam dersinin olacağını düşüneceksiniz. Ne diyor Sayın Erdoğan yıllardır: Bu faizler çok yüksek, indireceğiz.

Çok haklı ama gerçekte ne yapıyor?

O inecek dedikten bir süre sonra faizler artıyor.

10 yıl önce yüzde 6 dolaylarında olan gösterge faizi geldi yüzde 18’lere dayandı. Yani, faize bu sözde faiz karşıtı AKP yüzde 300 zam yaptı.

Bunun sonucunda, içerideki ve dışarıdaki tefecilere 16 yılda 300 milyar dolardan fazla para ödedi... Faizcilere verdiği bu parayı AKP fabrika yapmaya ayırsa idi şimdi bizde işsiz diye bir insan kalmazdı ve işte o zaman güçlü ekonomiden bahsedebilirdik.

MİLLİ GELİR 10 YILDIR YERİNDE SAYIYOR

Türkiye’nin ekonomisini dünya lideri yaptık diye hava atanları, bizzat kendi hükümetlerinin yayımladığı istatistikler yalanlıyor.

Örneğin kişi başı milli gelire bir bakalım: AKP’nin kendi istatistiklerine göre 2008 yılında kişi başı milli gelir 10900 dolar... 2017’de ise 10500 dolar. 2018 de bu rakamın 8 bin dolara inmesi kaçınılmaz gözüküyor.

Sözün özeti; ekonomiyi biliyorum diyenlerin 10 yıldır ekonomiye hiçbir katkıda bulunmadıklarını kendi rakamları gösteriyor.

ANLADINIZ MI ÜRETİM EKONOMİSİNİ?

Elin parası ile elin malını kullanmak, elde kalanı da betona gömmek Türkiye’yi batırdı. Bunun karşıtına biz Üretim Ekonomisi Modeli diyoruz. Yani fabrika yapacak, içeride üretecek, kendi paranla alıp satacaksın.

Türkiye’deki büyük partiler maalesef bu modeli ya bilmiyorlar ya da dışarının etkisi ile devre dışı bırakıyorlar. Bu konuda en net görüşleri olan parti de Vatan Partisi’dir. Ülkemizin kurtuluşunun tek yolu da bu modele dönmekten geçiyor.

ZİHNİYET İŞİ

AKP’yi yöneten zihniyet artık somut dünyadan tamamen kopmuş, Türkiye’yi cemaat-tarikat ekseninde yönetilen kapalı devre ekonomiye sokma niyetindeki bir kadrodur.

AKP Lideri Erdoğan, Türkiye’yi, 2010 yılından itibaren Müslüman Kardeşler çizgisinde bir ülke yapmak peşinde oldu. Bunun tarihsel sürecini MUAVİYE’DEN ERDOĞAN’A DİN VE SİYASET adlı kitabımızda ayrıntılı biçimde gösterdik. Bu Reisçi zihniyet, modern dünya ile savaş halindedir. Yaptığı yıkımları da Afrin-Kandil harekatı türünden göstermelik ve geçici eylemlerle gizlemek peşindedir.

Eğer Sayın Erdoğan yeniden seçilirse, Türkiye şiddetli bir kış fırtınasına tutulacaktır.

Buna karşın yine AK Parti diyen varsa buyursun oyunu versin. Çileyi hep birlikte çekelim...

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87