Dünya:
ABD'den HAMAS YAPTIRIMI

ABD’den HAMAS YAPTIRIMI

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, “Gazze’deki Hamas örgütünün finansmanını kesmek amacıyla”, gizli bir Hamas yatırım portföyü, İran bağlantılı bir finansör ve Gazze’de bulunan bir sanal para borsasına yönelik yaptırımlar açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, terörizmle ilgili bir kararname kapsamında uygulanan yaptırımlarla Gazze, Sudan, Türkiye, Cezayir ve Katar’da bulunan Hamas bağlantılı 9 kişi ve bir kuruma yaptırım getirildi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, “ABD, çocuklar da dahil olmak üzere İsrailli sivillere yönelik acımasız ve vicdansız katliamının ardından Hamas’ın finansörlerine karşı hızlı ve kararlı bir eyleme geçiyor” dedi. Yellen, “Hamas teröristlerinin, zulmünü ve İsrail halkını terörize etmek için fon toplama ve kullanabilmesini engellemek için gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden da, bugün Tel Aviv’e giderek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüş ve İsrail’e desteğini yinelemişti.
 



Reuters
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku