Dünya:
KATAR'dan SERT YANIT

KATAR'dan SERT YANIT

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Körfez ülkelerinin 13 maddelik talepleri listesine cevap verdi. Al Sabni talep listesini ve Körfez ülkelerinin Katar'a yönelik politikasını da 'agresif ve hakaret dolu' olarak niteledi. Al Sani, Körfez ülkelerinin Türk üssünün kapatılması yönündeki talebine ilişkin "Türkiye ile yaptığımız askeri işbirliği diğer Körfez ülkeleri için neden sorun olsun ki... Bunun olması için bir sebep göremiyorum" sözleriyle Körfez ülkelerinin söz konusu talebinin kabul edilmediğini ima etti.

Katar Dışişleri Bakanı al Sani, Suudi Arabistan liderliğindeki 4 ülkenin ilettiği 13 maddelik talep listesine yönelik Katar'a tanınan ültimatomun sona ermesinin ardından ilk kez konuştu.

Yapılan ortak açıklamada, Katar'ın cevabının belirlenen ek süre içerisinde 4 ülkeye ulaştırıldığı belirtildi.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, Katar'ı terörizme destek olmakla suçlamış ve geçtiğimiz ay diplomatik ilişkileri kestiklerini açıklamıştı.

Katar Dışişleri Bakanı al Sani, Suudi Arabistan liderliğindeki 4 ülkenin ilettiği 13 maddelik talep listesine yönelik Katar'a tanınan ültimatomun sona ermesinin ardından ilk kez konuştu. Al Sani, "Biz kendi içişlerimize karışılmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerinde bulunurken, çözümün 'diyalog'dan geçtiğini, ambargoyla krizin çözüme ulaşamayacağını belirtti. 

Al Sani, 13 maddelik listede 'İran ile ilişkilerin kesilmesini'  talep eden maddeye hitaben, İran ile sağlıklı ve yapıcı ilişkiler yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Al Sani, Londra merkezli düşünce kuruluşu Chantham House'da yaptığı açıklamalarda, Katar'ın söz konusu ülkeler tarafından maruz kaldığı abluka karşısında ayakta kalacak güce sahip olduğunu ifade etti.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku