Dünya:
KUZEY KORE BALİSTİK FÜZE FIRLATTI

KUZEY KORE BALİSTİK FÜZE FIRLATTI

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansı, Kuzey Kore’nin iki adet kısa menzilli balistik füze fırlattığını belirtti.

Güney Koreli askeri kaynaklara dayandırılan haberde, füzelerin Japon Denizi kıyısında yer alan Munchon kenti yakınlarından fırlatıldığını aktarıldı.

Pentagon: Kuzey Kore’nin balistik füze denemeleri tehdit oluşturmuyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kuzey Kore’nin iki balistik füze fırlattığının farkında olduklarını ve bunu kendisine ve müttefiklerine doğrudan tehdit olarak görmediklerini belirtti.
ABD Hint-Pasifik Komutanlığı’nın yazılı açıklamasında, “İki balistik füzenin fırlatıldığının farkındayız ve müttefiklerimiz ve ortaklarımızla yoğun istişarelerde bulunuyoruz. Bu olayın personelimiz, ABD toprakları veya müttefiklerimiz için doğrudan tehdit oluşturmadığını belirlesek de füze denemeleri, Kuzey Kore’nin kitle imha silahları ve füze teknolojisi alanlarındaki yasadışı programlarının istikrarsızlaştırıcı etkisini gösteriyor” ifadesine yer verildi.
Pentagon, Güney Kore ve Japonya’ya karşı savunma taahhütlerine bağlı olduklarını yineledi.

 



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku