Dünya:
MISIR'dan 'KIBRIS' AÇIKLAMASI

MISIR’dan 'KIBRIS' AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz Cuma günü, Kuzey Kıbrıs'ta Pile-Yiğitler Projesi'nde yaşanan gerilimle ilgili Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Bu bağlamda Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün yetkisine ve Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarına saygı gösterilmesinin önemi vurgulandı. Ayrıca ateşkes hatları ve tampon bölge boyunca mevcut durumun karmaşıklaşmasına ve değişmesine yol açabilecek eylemlerden kaçınılması gerektiğine dikkat çekildi.
Açıklamada, 18 Ağustos tarihinde Birleşmiş Milletler Barış Gücü birliğine yapılan saldırının ardından, 'Kıbrıs'ın iki kesimi arasındaki gerginliğin tırmanmaması' gerektiği belirtildi.

Mısır, açıklamanın devamında, 'Kıbrıs meselesi'nde Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olarak kapsamlı çözüm yoluna dönülmesi gerektiği çağrısında bulundu.



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku