Dünya:
PENTAGON'DAN AÇIKLAMA: 'RUSYA'YLA ANLAŞMAYA VARDIK'

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA: 'RUSYA'YLA ANLAŞMAYA VARDIK'

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'de ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinden bağımsız olarak hava saldırıları düzenleyen Rusya ile anlaşmaya varıldığını açıkladı. Pentagon, Rusya ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarının, Rusya'nın isteği üzerine açıklanmayacağını, Suriye hava sahasında iki ülkenin savaş uçakları arasında çatışma yada çakışma yaşanması riskinin ez aza indirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

ABD, geçen hafta iki ülkenin uçaklarının “aynı muharebe sahasına girdiğini” ve birbirlerine birkaç kilometre kadar yaklaştıklarını açıklamıştı.


Eylül sonundan bu yana taraflar bu konuda bir uzlaşmaya varmaya çalışıyordu.


Pentagon sözcüsü Peter Cook içeriğini açıklamadığı anlaşmanın, iki taraf arasında iletişim kurulmasına zemin hazırlayacağını söyledi.


'İSTİHBARAT PAYLAŞIMI YOK'


Cook bununla birlikte iki ülkenin, hedefleriyle ilgili olarak istihbarat paylaşmayacaklarını kaydetti.


Batılı ülkeler ve Suriyeli aktivistler, Rus uçaklarının IŞİD dışı hedefleri vurduğunu öne sürüyor. Rusya iddiaları reddediyor.


Rusya, hava saldırılarına müttefiki Suriye Devlet Başkanı Beşar Eşad’ın talebi üzerine başladığını söylüyor.


Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoli Antonov da mutabakat metninin ABD ve Rus uçakları arasında olay çıkmasını önlemeye yönelik bir dizi kural ve sınırlama içerdiğini belirtti.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku