Dünya:
PUTİN BATI'yı SUÇLADI

PUTİN BATI'yı SUÇLADI

Tahıl Koridoru anlaşmasından çekilen Rusya, Afrika ülkeleri zirvesine ev sahipliği yaptı. Anlaşmayı uzatmaması nedeni olarak Batı’yı gösteren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 6 Afrika ülkesine ücretsiz tahıl sevkiyatı vaadinde bulundu. Zirvede geçtiğimiz ay isyan çıkaran Wagner lideri Yevgeni Prigojin'de vardı.

Rusya'dan Afrika ülkelerine bedava tahıl sözü geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi'nin ev sahibiydi.

Zirvede konuşan Putin, Rusya’nın dünyaya tahıl ve gübre ihracatı yapmasının batılı ülkeler tarafından zorlaştırıldığını öne sürerek “İkiyüzlü bir şekilde küresel gıda piyasasındaki krizden ötürü bizi suçluyorlar. Bu durum tahıl anlaşmasının uygulanmasında da açıkça görüldü” ifadelerini kullandı.

Bu yüzden tahıl koridoru anlaşmasından çekildiklerini söyledi. Putin, “Konuştuklarımızın ve bize vaat edilenlerin hiçbiri olmadı. Rusya'nın dünya pazarlarına yaptığı tahıl ve gübre ihracatının yaptırımlardan çekilmesine ilişkin anlaşmanın hiçbir şartı yerine getirilmedi. Karşılıksız olarak engeller konuldu” sözlerini kullandı.

Putin, Afrika ülkelerine bedelsiz tahıl yollayacaklarını açıkladı ve “Önümüzdeki aylarda, önümüzdeki üç ila dört ayda Burkina Faso, Zimbabve, Mali, Somali, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Eritre'ye 25.000 ila 50.000 ton arasında ücretsiz tahıl tedarik edebileceğiz." ifadelerini kullandı.
Rusya-Afrika zirvesinden sürpriz bir görüntü de geldi. Haziran ayında isyan çıkaran Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in zirvenin yapıldığı St. Petersburg’da olduğuna dair fotoğraflar yayınlandı. Mavi kot ve beyaz gömlek giyen Wagner lideri zirveye gelenlerle el sıkıştı.

 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku