ERDOĞAN'ı KORKUTTULAR

Çıkarcı dinci kuruluşlara tanıdığı geniş olanaklar, AKP’nin karşısına 15 Temmuz darbe girişimi olarak çıktı. Sonrasında başka yapılanmalar Fetullahçılar gibi iktidara yapışıp topluma şekil vermeye devam ettiler. Hoca görüntülü yeni dinciler; İslam adına sadece cinsellik üstünden mesaj verir hale geldiler. Hedefte kadın vardı. Orta Çağ ilkelliğine bağlı cinsel göndermelerle kadınlarını köleleştiren mesajlar verdiler. Dinin sosyal özü boşaltıldı ve kadın-erkek cinselliği İslam gibi sunuldu. Bu durum aile hayatını bile tehdit eder hale geldi. AKP, oy yitirmeye başladı.

Bunun üzerine AKP Lideri Erdoğan, konuşmak zorunda kaldı. Geçen hafta söyledikleri içinde ilginç olan şu idi:

“Son günlerde bakıyorsunuz. Din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar.

“İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz İslam’ı 14 - 15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Böyle bir şey yok. Onun için de bugün İslam’ın uygulanması yer, zaman, koşullar her şeyiyle o da değişiyor. İslam’ın güzelliği burada zaten.”

Doğru bir tespitti bu. Özünde de vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 100 sene önce söylediği şu iki dizeden farklı değildi: “Doğrudan doğruya Kuran’dan alıp ilhamı/Asrın idrakine söyletmeliyiz İslâm’ı.”

Ama dinden beslenen asalaklar hemen karşı saldırıya geçtiler. Sayın Erdoğan da “İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi vardır!” fikrinden geri adım atar biçimde konuşmalar yaptı. Halbuki İslam dünyasının tümüne yönelik bu önerisine sahip çıkması gerekiyordu. Şu an yerlerde sürünen İslam dünyasının ayağa kalkabilmesi için başka yol da yokken...

Yazık oldu, gericilik bir daha kazandı... Müslümanlar kaybetti...

GÜCÜ YETTİĞİNE KABADAYI

Dün sabah TBMM’de bir saldırı daha yaşandı. AKP ve MHP arasında MHP’ye hileyle baraj geçirtecek seçim ittifakını düzenleyen yasa görüşmeleri biterken CHP Milletvekili Musa Çam, bir konuşma yapıyor. Bu konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce Devlet Bahçeli’ye söylediği hakaret içerikli bir kelimeyi özürle hatırlatıyor.

Vay sen misin hatırlatan?

MHP’liler hurra saldırıya geçiyorlar.

Dünya böyle işte... Diyene gücün yetmeyince, nakledene saldırır, kahramanlık taslarsın.

Halbuki şeriatta bile “Nakl-i küfür, küfür değildir!” denilir.

BU GENÇLERE YARDIM EDELİM

Bunlar, büyük Türk Milleti’nin en yiğit, en fedakâr, en eğitimli gençliği: Türkiye Gençlik Birliği (TGB).

Conilerin başına çuval geçirerek 4 Temmuz 2003’teki Süleymaniye’nin intikamını alan gençlik.

Şimdi çok önemli bir etkinliğe başlıyorlar. TGB Başkanı Cem Dikmen diyor ki: “17-23 Mart 2018 tarihlerinde 25 ülkeden 70’i aşkın genç temsilcileri Türkiye’de ağırlayacağız. Filistin’den Arjantin’e, Almanya’dan Hindistan’a, Nepal’den Rusya’ya, Komor adasından Şili’ye geniş bir coğrafyadan katılım olacak. ‘Emperyalist saldırganlığa, teröre ve geleceksizliğe karşı’ yapılacak Uluslararası Gençlik Buluşması’na Türkiye Gençlik Birliği olarak ev sahipliği yapacağız. (...)Dünya gençliğinin emperyalizme ve teröre karşı ayağa kalkacağı bu buluşma sadece Türkiye’ye değil tüm mazlum milletlere umut aşılayacağız. Atatürk Türkiye’sinin aydınlık, çağdaş yüzünü tüm dünya gençliğine göstereceğiz.”

İstanbul ve Ankara olmak üzere iki ayaklı olacak ve 5 gün sürecek bu etkinliği TGB’li gençler, kendi harçlıklarından kestikleri ile yürütmeye çalışıyorlar. Ben, bütün yurtseverleri onlara maddi destekte bulunmaya davet ediyorum. Etkinliklere katılamasak bile onlara olanak yaratalım ki bu gençler daha büyük işler yapabilsinler.

Haydi Türkiye, sen de katıl bu saygın eyleme...

Destek için: 05546663948

Yadikar Özen

İş Bankası IBAN:

TR250006400000162700349043

Hesap Numarası: 6270 - 349043

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87