ERDOĞAN’ın NASIL YENİLECEĞİ BELLİ OLDU

15 yıldır Türkiye’yi o yönetiyor. Gel gör mi muhalefetimiz, onun karşısında çaresiz.

MHP uğraştı uğraştı, gücü yetmeyince teslim oldu.

CHP ise yerinde saydı.

Peki, Erdoğan’ın sandıkta yenilmesi mümkün değil mi?

-Mümkün!

Hem de çok basit...

Bunun ilk işareti geldi bile.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçen hafta “Evlerimize Türk bayrağı asalım!” dedi ya...

Başbakan Binali Yıldırım küplere bindi... “Vay sen nasıl olur da millete bayrak asın dersin. Sen Hakkari’ye giderken bayrağı cebine koydun!”

İşte püf noktası burası...

2015’e kadar HDP’lilerle içli dışlı olan AKP, 7 Haziren 2015’teki genel seçim sonucunda Meclis’te çoğunluğu yitirdi. Bunu gören Erdoğan hemen taktik değiştirdi. Ve, Kürt açılımını bırakıp PKK’ya hücuma başladı.

Düşen oylarını da 1 Kasım 2015 seçiminde böylece geri aldı.

PERİNÇEK YOLU GÖSTERMİŞTİ

7 Haziran sürecinde CHP, HDP ile birlik kurup AKP’yi geriletmek gibi yanlış bir taktik içindeydi. Halbuki Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek CHP yönetimine haber salmış; “Terörle mücadele işini Erdoğan’a bırakmayalım, biz ortaklaşa bu işe soyunalım!” demişti.

Böylece Türk toplumunun milliyetçi duygularının AKP tarafından esir alınmasını önlemek istemişti. Lakin, bu yeni CHP’liler, HDP ile “Demokratik Blok” kurmak gibi bir hayalin peşindeydiler.

Sonuçta, Sayın Perinçek haklı çıktı; millet, PKK ile savaştığını söyleyen AKP’ye eski oyunu yeniden verdi ve Sayın Erdoğan bir kez daha kazandı.

HDP, AKP’NİN YEDEK LASTİĞİDİR

Bazı CHP’liler kabul etmek istemeseler bile HDP; PKK’nın siyasal uzantısından başka bir şey değildir. AKP’nin iktidara geldiği tarihten sonra PKK; AKP’yi kullanarak Güneydoğu’da alan hakimiyetini genişletmeye çabalamıştır. AKP de bölgeye Efgan Ala tipindeki valiler göndererek bölgenin Kürdistanlaşmasına yol vermiştir. Böylece, oralarda devlet kurma hayalindeki kesimin oyunu da alabilmişlerdir.

Bunun yetmediğini gördüğünde, AKP Lideri Erdoğan 180 derecelik bir politik dönüşle, birlikte Nevruz kutladığı HDP’lileri hedef tahtasına koymuştur. Gelin görün ki Sayın Erdoğan “Çözüm sürecini yeniden başlatacağız!” desin, HDP’liler kendisini TBMM’ye girişinde ayağa kalkarak alkışlarla karşılarlar.

ÖYLEYSE...

AKP yönetimi, 2019 seçimlerine, “vatan-millet-bayrak” sloganları ile hazırlanıyor. Ve buradan önemli ölçüde oy devşiriyor. CHP yönetiminin bu konudaki ikircikli tavrı, hele hele HDP’lilerle işbirliği yapma yönündeki tehlikeli girişimleri, vatandaşı kızdırarak AKP’ye yönlendiriyor.

Öyleyse:

*CHP, HDP ile arasına bir mesafe koymalıdır.

*AKP’nin yeni oy devşirme alanı olan “vatan-millet-bayrak” kavramlarına şiddetle sahip çıkmalıdır.

*Terörle mücadele adına atılan her türlü adımı desteklemelidir.

*PKK’yı ve arkasındaki ABD’yi açıkça eleştirmelidir.

Bunlar yapılırsa, zaten ekonomik olarak yıpranmış bulunan AKP’nin MHP desteğine karşın yüzde 50 artı 1 oyu bulması imkansızdır.

Eğer CHP, Selahattin Demirtaş gibi PKK’nın siyasal sözcüleri ile ilişki kurmaya devam ederse, hiç kuşkunuz olmasın ki AKP seçimleri kazanacak, lideri Erdoğan da tek adam olarak Türkiye’nin başına geçecektir.

Yani, her şey, CHP’nin bundan sonra izleyeceği politikaya bağlıdır.

CHP’li yöneticiler, Sayın Perinçek’in 2015’teki önerilerini kendilerine politik kılavuz yapmalıdır. Unutmayın: Erdoğan’ı; HDP ile değil Türk bayrağı ile birleşerek durdurabilirsiniz.

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87