Gündem:
83 MİLYON TEK YÜREK OLDU

83 MİLYON TEK YÜREK OLDU

Tüm Türkiye tek yürek oldu. Balkonlar, pencereler Türk bayraklarıyla doldu. 83 milyon, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve TBMM'nin 100. Yılını hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuyarak kutladı.

Bayram kutlamaları ve etkinlikler koronavirüs nedeniyle iptal edildi. Ancak bu durum bayram coşkusunu yaşamaya ve kutlama yapmaya engel olmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 21:00'i gösterdiğinde çocuklarla birlikte İstiklal Marşı'nın okudu. 81 ilde 83 milyon insan da Türk bayraklarıyla balkon ve pencerelere çıktı. Tüm Türkiye aynı anda İstiklal Marşı'nı okudu.

TBMM'deyse açılışının 100. yılı dolayısıyla ışık ve havai fişek gösterisi düzenlendi. Gösteriye katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve milletvekilleri İstiklal Marşı okudu.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da da bando ekibinin 23 Nisan kutlaması vardı.

Bir diğer anlamlı ve gururlu kutlama da Mehmetçikten geldi. Hem sınır içinde hem de sınır dışında görev başında olan askerler, aynı anda İstiklal Marşı'nı okudu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da Mehmetçiği yalnız bırakmadı.

Çapa Tıp Fakültesi'nde koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanları da 23 Nisan'ı kutladı.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku