Gündem:
AKP VE MHP'li ÜYELER TARTIŞTI

AKP VE MHP'li ÜYELER TARTIŞTI

Elazığ Özel İdaresi kasım ayı meclis toplantısında AKP'li vekillerin, meclis üyelerinden habersiz memurlarla birlikte köylerde toplantı yapmaları Cumhur İttifakı ortakları arasında tartışmaya neden oldu.

“MECLİS ÜYELERİAKPNİ YOK SAYMAK DOĞRU DEĞİL”

Gündem dışı söz alan Maden bağımsız meclis üyesi Cuma Telçeken, AKP'li vekillerin  meclis üyelerini yok saydığını belirterek, “İlimizde pırlanta gibi milletvekillerimiz var. Ancak vekillerimiz ara ara bu meclis müdahale etmeleri, bu meclis yok saymaları burada ağırıma gidiyor. Vekiller köylere gider muhtarları toplarlar ancak burada meclis üyesi arkadaşlarımızın bilgileri dahilinde olması daha şık olurdu. Milletvekillerinin görevi nedir. Buraya müdahale etmeleri bana göre şık değil. Meclis üyelerini de yok saymak bana göre doğru değil” diye konuştu.

“ELEŞTİRMEYE HAKKIMIZ YOK”

Telçeken’e cevap veren AKP'li meclis üyesi Şemsettin Bal, “Vekillerimizin böyle bir çalışma sistemini bizim eleştirmeye hakkımız yok. Milletvekilleri her yere gider, tüm çalışmaları yapar. Bize danışacak yada bizi de götürecek konu değildir. Böyle bir eleştiriyi yapmaya hakkımız yok diye düşünüyorum” dedi.

“AK PARTİLİ VEKİLLER ZEMBİLLE Mİ İNDİ?”

AKP'li Bal'ın açıklamasına tepki gösteren MHP grup başkanvekili Osman Dilek, “Arkadaşımız bir eleştiri yaptı, AK Partili arkadaşımız ise, ‘bizim vekillerimiz eleştirilmez' sizin vekilleriniz zembille mi indi? Senin benim oyumla seçildi. Bu millete hizmet götürülecek yere 657'ye tabi devlet memurlarıyla gidip ‘şuraya şunu yapın buraya bunu yapın' noktasına girdikleri zaman herkesinde burada eleştirmeye hakkı var. Hizmet götürürken Karakoçan ile ilgili bir sıkıntı varsa ararsın sorarsın. Meclis üyesi arkadaşımız da Karakoçan meclis üyesidir sıkıntılar varsa vekil bey kendisine sunsun. Arkadaşımız da buraya getirsin ne yapılması gerekiliyorsa yapsın. Kimsenin  ‘vekiller eleştirilmez' demeye hakkı yok. Elbetteki şehrin problemleriyle ilgilenecekler. Ancak bu şehirde sadece üç tane mi vekil var? Dördüncü, beşinci vekilimiz yok mu? Onlar neden yapmıyor bu halkın oyuyla seçilmemişler mi?” diye sordu.

“İDARENİN KAPILARI VEKİLLERİMİZE KAPANDI”

CHP'li meclis üyesi Mahmut Okçuoğlu ise CHP'li 33 vekilin Elazığ ziyaretinde il özel idaresini randevu verilmediğini hatırlatarak, “Elbetteki bu şehirdeki beş milletvekilimizin güzel hizmetleri var. Ancak ben şunu da hatırlatmak istiyorum geçen yıl partimizin 33 milletvekili  Elazığ'a geldiğinde il özel idaremizin çalışmaları hakkında bilgi almak için idaremizi ziyaret etmek için randevu talep edildiğinde bütün kapılar üzerimize kapandı, randevular iptal edildi. Bize gelince rahatsızlık bahanesi yapılıyor ancak diğer vekillere gelince idare yönetimi hazırolda bekliyorlar. İdarenin bu konuda adil davranması lazım beş milletvekili de Elazığ'ın menfaati için çalışıyor onun için birilerine yaranmak için peşinde koşup diğer vekillere ise ayrım yapmak bu kuruma yakışmaz” ifadelerini kullandı.



SÖZCÜ Gazetesi
Anahtar Kelimeler
AkpMhpCumhur Ittifakı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku