Gündem:
AKŞENER'den HAYVAN HAKLARI SÖZÜ

AKŞENER'den HAYVAN HAKLARI SÖZÜ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hayvan haklarını savunan 250’yi aşkın sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle bir araya geldi. Meral Akşener hayvan hakları için hazırlanan bildiriye imza attı.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre; Meral Akşener kendisine yöneltilen hayvan hakları ile ilgili olarak şunları söyledi: 

“Hiç okumadan imzalarım. Türkiye’de hayvanlar da dezavantajlı gruplardan birisi. Ülkemizde çok dezavantajlı gruplar var. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar. Sessiz dostlarımız hayvanlar. Şu oluyor, ‘İnsanlar açken hayvanlarla niye meşgul oluyorsunuz.’ Bu bambaşka bir şey. Birini birine tercih etmek diye bir durum yok. O da çaresiz öbürü de çaresiz, imkânları birleştirip hepsine yardımcı olmak lazım. İnandığım bir şey var, eğer hukuken bunları kayıt altına alamazsanız çözümü çok zor. (Hayvanlara özel bakanlık talebi) Dezavantajlı gruplar için olabilir. Büyükşehirlerde yaşlıların durumu kötü. Hukuki çerçevenin konulması ve takip önemli. Farklı bir tecrübenin içinden geliyorum. Birincisi kamuoyunu oluşturma ve vicdanı harekete geçirmek. İkincisi hukuki yaptırım ve arkasından takip etme.”



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku