Gündem:
'ALMANYA İNTİHAR EDİYOR'

"ALMANYA İNTİHAR EDİYOR"

Krizin ardından ilk kez Alman basınına konuşan Erdoğan, "Almanya, benim konuşmama izin vermeyerek intihar ediyor" dedi. Erdoğan, "Almanya Başbakanı Merkel ile bir sorunum yok. Almanya ve Türkiye'nin birbirlerine ihtiyacı var." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 zirvesi öncesi haftalık yayın yapan Die Zeit'e yaptığı açıklamada, "FETÖ destekçileri Türkiye'ye iade edilmediği sürece Almanya'yı teröristlere koruyan ülke olarak göreceğiz" dedi. Erdoğan Almanya ile Türkiye'nin birbirine ihtiyacı olduğuna da dile getirdi. 

Öte yandan Erdoğan, Almanya ile Türkiye'nin birbirine ihtiyacı olduğunu belirtti. Erdoğan, "(Almanya Başbakanı) Merkel'le bir sorunum yok" diye konuştu.

'Schröder yıllarını özlüyorum'

Gerhard Schröder'in Başbakanlığı döneminde Almanya ile Türkiye ilişkilerine de değinen Erdoğan, "O zaman ilişkiler gerçekten çok farklıydı" dedi ve o dönemleri özlediğini vurguladı. Erdoğan, "Umarım yeniden o ilişkilere kavuşuruz" dedi.

'Benim açımdan çok tuhaftı'

Alman hükümetinin 140'den günden fazla bir süredir Türkiye'de tutuklu olan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakılması için gösterdiği çabayı anlayamadığını söyleyen Erdoğan, "Sayın Merkel'in bir terör zanlısının kurtarılmasını gündemine alması, benim açımdan çok tuhaftı" dedi.

Di Lorenzo'nun sorusu üzerine 'teröristlerlerle söyleşi yapan bir gazetecinin de onlara destek sunmuş olacağını, bunun da suç olduğunu' belirten Erdoğan, "Gazeteciler bunu yaparak teröristlerin propagandasına yardım etmiş oluyor. Bu dünyanın her yerinde davacı organlar tarafından böyle değerlendirilmektedir" diye konuştu.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

NACİ GÖRÜR UYARDI
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’nın aktif fay...

Haberi Oku