Gündem:
AP KARARINA İZMİR'den 'VATAN'SEVER PROTESTO!
AP KARARINA İZMİR'den 'VATAN'SEVER PROTESTO!

Vatan Partisi İzmir İl Örgütü Avrupa Parlamentosu’nun Kararını Tanımadı


Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni soykırımı ile ilgili tasarıyı kabul etmesinin ardından Vatan Partisi, İzmir’de büyük bir yürüyüş gerçekleştirdi. Parlamento’nun kararını tanımadığını ifade eden yüzlerce vatansever “Soykırım yapmadık, vatan savunduk” sloganları ile kararı protesto etti. Yürüyüşe Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Tosunlar, Vatan Partisi 1. Bölge Milletvekili adayları Ümit Zileli, Turan Karakaş, Rıfat Mutlu ve 2. Bölge Milletvekili adayı Pınar Gül katıldı.

Parti adına basın açıklamasını gerçekleştiren Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Tosunlar, Avrupa Parlamentosu kararı yüzyıllık emperyalist komplonun devam etmesidir diyerek, “Avrupa Parlamentosu Türkiye’nin geçmişi hakkında karar veremez. Tarihimizi yargılayamaz. Vatan Partisi emperyalist hiçbir plana izin vermez. Türkiye derhal AB üyeliğine katılma girişiminden vazgeçtiğini ilan etmelidir. AB yolu içi boş, geçersiz bir yoldur. Emperyalist planlara karşı Vatan Partisi olarak başı dik, onurlu ve gerçekçi çözümler sunuyoruz” diye konuştu.

“Asıl hainler içimizdedir”

Tosunlar’ın ardından konuşma yapan İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Gazeteci Ümit Zileli, “Biz Papa Francesco’ya ya da AB’ye neden kızıyoruz? Daha geçen yıl Tayyip Erdoğan 24 Nisan’da Ermenilere çağrı yaparak neredeyse özür dilemedi mi? Ana muhalefet partisi “Adaylığım soykırımın 100. yılında çok anlamlı oldu” diyeni birinci sıradan aday göstermedi mi? Neden AB’ye kızıyoruz? Hainlik sadece dışarıdan gelmiyor, içeriden de geliyor. Bunu bozacak olan bu ülkenin kahraman evlatlarıdır” diyerek CHP’yi sert bir dille eleştirdi.


“TBMM emperyalizme karşı ülkemizi savunamıyor”

Konuşma yapan bir diğer isim İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Turan Karakaş oldu. TBMM’nin emperyalizme karşı ülkemizi savunamadığını belirten Karakaş, “AB’nin, ABD’ninbütün hukuki haklılığımıza rağmen bizlere yönelttiği soykırım iddisaını reddediyoruz. Soykırım yapmadık, vatan savunduk. Hiçbir toplumu, hiçbir kimseyi vatanımızı savunurken ne şimdi ne de geçmişte incitmedik. Emperyalizm bu yalanı ile ülkemizi bölmek istemektedir. Halkımızı Vatan Partisi’ne vatan savunmasına, emperyalizmle mücadeleye çağırıyoruz” dedi.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku