Gündem:
BAKAN'A DA BAKIN! HİSSETMİŞ!
BAKAN'A DA BAKIN! HİSSETMİŞ!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve iktidarın “montaj” dediği ses kayıtlarına ilişkin Başbakanlığın halen teknik bir inceleme için TÜBİTAK’a başvurmadığını açıkladı.

Işık, SETA tarafından düzenlenen bir panelin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Işık, "Ben o ses kayıtlarını ilk dinlediğimde çok açık bir montaj olduğunu hissettim. Sayın Başbakan Konya'da olduğu halde, Ankara'da, iki kişi konuşurken birisi çok sessiz, kısık sesle konuşurken diğerinin bağırması, psikoloji açısından çok normal bir durum olmaz. Bu çok açık ve net bir montaj. Eğer Başbakanlık, TÜBİTAK'tan teknik bir inceleme isterse, biz tabii ki onu yaparız" diye konuştu.

Erdoğan'ın, son sesi kaydı üzerine AKP grup toplantısında ifade ettiği, "TÜBİTAK'ta yeni yapılanmaya gidildiği, devletin kriptolu telefonlarının bile oradan dinlenildiği" sözlerinin anımsatılması üzerine Işık, "Maalesef bu paralel yapının en fazla sızma girişimlerinde bulunduğu kurumlardan biri. Bu konuyla ilgili biz de hassasiyetle çalışıyoruz. Devletin kendi hiyerarşisi içinde amirinden emir almayıp da kendi ağabeyinden emir alan bir yaklaşımı asla kabullenmeyiz. Mevzuat ve mekanizma gereğince gereken şey, gereken zamanda yapılır" dedi.

Erdoğan'ın önceki günkü açıklamalarından sonra dün sabah da BİLGEM’deki kriptolu telefonlara bakan 5 kişinin izne ayrıldığını ve çalıştıkları mekânla irtibatlarının kesildiğini anlatan Işık, sayı olarak tam veremese de şu ana kadar görevden alınan personelin olduğunu söyledi. Işık, BİLGEM'in eski Başkanı Hasan Palaz ve eski Marmara Araştırma Merkezi'nin (MAM) Başkanı Murat Aydın'ın TÜBİTAK Bilim Kurulu'nun kararlarıyla görevden alındığını ifade etti. Kriptolu telefonların TÜBİTAK içinden mi dışından mı dinlendiğinin incelemeler sonucunda belli olacağını belirten Işık, bu konuda 1 Şubat'ta atanan BİLGEM Başkanı'na talimat verdiğini söyledi. 



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku