Gündem:
BEYAZ TV MELİH GÖKÇEK'İN DEĞİLMİŞ!
AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son günlerin tartışılan ismi Fatih Altaylı'nın Teke Tek Programı'nda gündemi değerlendirdi

SORU:1 yıl kadar önce AKP'den önemli bir isimle sohbet ediyorduk. Dedi ki "Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istediği sürece AKP Melih Gökçek'i aday göstermeye devam eder." Melih Gökçek'in Ankara'da inanılmaz bir potansiyeli var. Melih Gökçek'i eğer biz, kendi rızası dışında kırarak biz seni istemiyoruz diyerek Ankara'da aday göstermezsek Melih Gökçek Ankara'da AKP'ye seçimi kaybettirir. Böyle bir gücünüz var mı Ankara'da?

Böyle bir gücümün olup olmadığı Ankara'nın kendi takdiri. Ama şunu net olarak söyleyeyim; artık biz netice itibariyle soyunduğumuz yerde giyiniriz. Beni aday yapmasalar da bunu bana aday adayıyken de birkaç kez sordular, yapmazlarsa üzülürüm keşke olsaydım derim ama herhangi bir şekilde karşı tavrım kesinlikle olmaz. bu parti senelerce bana bu imkanı vermiş, beni belediye başkanlığına aday göstermiş, bundan sonra bir sefer aday olmadıktan sonra "tuh bu yanlış falan" bunlar yanlış şeyler. Üzülür müydüm üzülürdüm o kadar.

SORU:Siz de AKP'nin 3 dönem kuralına bu dönemden itibaren takılıyorsunuz. Bu son adaylığınız mı?

Mecburen uyuyoruz ve bitiyor. Zaten istesem de aday olamıyorum istemesem de. Başka bir partiden kesinlikle aday olmam. Bu durumda Melih Gökçek'i seçerlerse son kez seçmiş oluyorlar. Üç dönem kuralı değişir mi bilemiyorum ama değişirse de ben kafi diyorum artık bizden sonrakilere bırakalım diye düşünüyorum. Sonra herhalde sizle beraber size rakip olacak bir televizyon istasyonuna çıkıp herhalde böyle bir program yaparım.

SORU:Beyaz TV başında oğlunuz var. Beyaz TV sizin mi değil mi?

Beyaz TV benim değil. Hatırlar mısınız bilmiyorum, 1994'te ben ilk aday olduğum dönemde Flash TV'ye çok çıktım. Ve o dönem Flash TV Melih Gökçek'in dendi. Onun arkasında ertesi seçimde Kanal A'da bol miktarda çıktım. Kanal A Melih Gökçek'in dediler. Bir sonraki seçimde TGRT ile çok haşırneşir olduk. o kanalında bana ait olduğunu söylediler. O da bitti bu sefer Ses TV'nin sahibi olduğumu söylediler. Ses TV gitti şimdi Beyaz TV geldi. Ben şunu söyleyeyim, isteyen inanır isteyen inanmaz, hem vallahi ben billahi Beyaz TV Melih Gökçek'in veya oğlu Osman Gökçek'in değildir. Sahipleri zaten ortada. Beyaz TV'ye nazım geçer çünkü oradaki sahibi olan arkadaşların hepsini tanırım, sevdiğim dostlarım olan insanlardır. Ben televizyona çıkmak istediğim zaman bugüne kadar bana hayır çıkma demediler. oğlumu da uygun gördüler oraya getirdiler. Ve zannediyorum oğlum da bu işi haketti. Beyaz TV'nin nereden nereye geldiğini siz de tahmin ediyorsunuz. Özgür ağırlığı çok fazla. Habertürk kadar olamasa da...

SORU:İnternet ortamına sizin de bir konuşmanız yansıdı. Oradaki mesele şu; Başbakan Erdoğan'ın bir danışmanı ile konuşuyorsunuz ve CHP'nin Ankara'da asacağı birtakım bilboardların asılmaması ve buna izin verilmemesi isteniyor. Siz de bunu kabul ediyorsunuz anladığım kadarıyla. Ben dinlemedim (illegal kayıtları dinlemeyi reddediyorum) ama bununla ilgili yazılanları okudum. Herkese eşit mesafede durması gereken bir Belediye Başkanı'nın rakip partinin bilboardları kullanmasını engellemek doğru mu sizce?

Bir kere o banttaki ses benim sesim. Bazı seslerde montaj oluyor vs. o verilen kısımlar bana ait. Yalnız belli bir bölüm kesilerek verilmiş. O bölümde özellikle İstanbul'dan bu reklam geldiği için ve siyasi bir reklam olduğu için başlarına bir iş açıp açmama noktasında tereddüte düştükleri için bana sordular böyle bir konu olup olmadığını. Firmanın sahibi sordu. O reklam panolarını biz işletmiyoruz. Biz hukukçulara sorduk sıkıntı var ne yapacağımızı şaşırdık dediler. Sıkıntı da; siyasi bir içerikli reklam olduğu için onlar özellikle siyasi içerikli konulara panolarını vermiyorlar. Muhalefet bir ciddi tepki koyuyor ortaya. Buna da ilgili kurum acaba hukuki bir sorun var mı diye bana sordu. Ben de onu orada telefonla tartıştığımı aynı şekilde konuştuğumu arkadaşa aktardım o bölümü çıkarmışlar. Ondan sonrası da böyle. Sonunda da konulmaması uygun görüldü koyulmadı. O kadar basit. O da onların takdiri ben bir şey diyemem.

SORU:Sizin Twitter'da şahane bir baş belanız var "Odunherif". Gece vakti size Melih Başkan bir şey söyleyeceğim diyor siz de cevap yazıyorsunuz diyor ki "uykum geldi yatıyorum" falan...

Hayır ben ona hiç cevap vermedim. Kendi kendine montaj yapmış, sanki ben cevap vermiş gibi yazmış koymuş ve Melih Gökçek'e böyle dedim o da bana böyle dedi diye millete servis etmiş. Söyleyen de kendine ait, cevaplar da kendine ait. Direk olarak blokladığım için benimle herhangi bir irtibat filan yok. İlk başta böyle yalan yanlış şeyi uydurunca hemen blokladım. Benim bu manada diyaloğum sadece Ahmet Hakan'la vardır. Ahmet Hakan'la yazışmalarımın hepsi gerçektir, muhabbetimiz vardır.




Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku