Gündem:
CEMAAT HANGİ LİDER İÇİN PAZARLIK MASASINDA?
CEMAAT HANGİ LİDER İÇİN PAZARLIK MASASINDA?

Araştırmacı Christoph Germann, boilingfrogspost.com adlı internet sayfasında Fethullah Gülen’le ilgili çarpıcı iddiaların yer aldığı bir yazı kaleme aldı.

Gladio, Balkanlar, Avrasya hakkında araştırmalar yapan Christoph Germann, yazısında, İstanbul’da sürgün hayatı yaşayan Özbek lider Muhammed Salih’in, Özbekistan’daki Gülen okullarının açtırılması karşılığında kendisinin Türkiye’den sürdürülmesi için Fethullah Gülen’in Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov ile anlaştığı iddia ediliyor. 

Fethullah Gülen’i CIA’nın kuklası olarak nitelendiren Germann, Salih’in sınırdışı edilmesi için Gülencilerin devlet yetkililerini ikna etmeye çalıştıklarını yazıyor. Bu arada Gülen taraftarlarının uzun zamandır kendisini Özbekistan’a dönmesi için ikna etmeye çalıştıklarını DailySabah Gazetesine açıklayan Salih, Cemaat’in geçmişte Muhsin Yazıcıoğlu’ndan arabulucu olmasını istediklerini fakat Yazıcıoğlu’nun böyle bir teklifi reddettiğini söylüyor.

Salih’in yerine dostu Prof. Orhan Kavuncu’nun sınırdışı edildiğinin belirtildiği yazıda, Kavuncu’nun da Özbekistan’a gelmesinin hemen ardından Salih’ten Türkiye’yi terk etmesini ve böylece Gülen okullarının Özbekistan’da faaliyete başlayabilmelerini söylediği ifade ediliyor.

Germann yazısında, 1999 yılında Özbekistan’ın Gülen’e ait tüm okulları kapattığı ve 8 mezun olmuş öğrenciyi yasadışı dini gruplar kurmaktan ve suç organizasyonlarında faaliyet göstermekten tutukladığı belirtiliyor.

Özbekistan’daki ve Orta Asya’daki Gülen okullarının CIA’nin bölgedeki operasyonlarında merkezi roller üstlenmesinin kimseyi şaşırtmadığını yazan Germann, Özbek yetkililerin CIA destekli Gülen okullarının tekrar açılmasına izin vermeleri durumunda neler ile karşılaşacaklarını bilmeleri gerektiğine işaret ediyor.

Haber Habere olarak biz de altını çizmek isteriz ki, bütün bunların yanısıra bir süredir susmakta olan Fethullah Gülen Zaman Gazetesine açıklama yapar yapmaz, aleyhine haberlerin ve "araştırmacı", "danışman" ların türemiş olması da dikkati çekiyor.



Kaynak: https://www.boilingfrogspost.com/2014/03/16/the-new-great-game-round-up-march-16-2014/





ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku