Gündem:
CENGİZ GÖLLÜ, GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
CENGİZ GÖLLÜ, GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Törene, Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve yönetim kurulu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü adına Tamer Taşpınar, Bursa Spordan Sorumlu Vali yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eczacıbaşı adına Faruk Eczacıbaşı, Cengiz Göllü ile voleybolla tanışan eski milli sporcular, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili İlhan Satık, Bursa Büyükşehir, Nilüfer Belediyespor, Bursaspor bayan voleybol takımı sporcular, antrenörler ve aile dostları katıldı.

Bine yakın sporseverin katıldığı törende ilk konuşmayı yapan Voleybol Federasyonu Özkan Mutlugil, "Cengiz Göllü, Türk voleyboluna 56 yıla yakın süre hizmet vermiş önemli bir spor adamı. Son görevimizi yapmak için buradayız. Onun adını yaşatmak için gayret içinde olacağız" dedi.

Daha sonra eski sporcuları adına Selcan Teoman, eski voleybol federasyonu başkanlarından Ahmet Gülüm, Faruk Eczacıbaşı, Mustafa Barutay, Bursa spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Cengiz Göllü ile ilgili konuşmalar yaptı.

Voleybol Federasyonu eski başkanlarından Ahmet Gülüm'ün, "Cengiz Göllü 55 yıl önce Türkiye'de kadın voleybol harekatını başlatan önemli bir liderdir" sözleri büyük alkış aldı.

Faruk Eczacıbaşı da, "Cengiz abi bizlere voleybolu sevdirdi. Bugün Avrupa'da söz sahibi oluyorsak, olimpiyatlara gidiyorsak Cengiz Abi'nin buna büyük katkısı var. Eczacıbaşı Kulübü olarak cumartesi günü saat 14.00'de Cengiz Göllü'yü anmak için bir program yapacağız" dedi.

Daha sonra eşi Hümeyra ve kızı Arzu Göllü birer veda konuşması yaptı.

Hümeyra ve Arzu Göllü, göz yaşlarıyla konuşmalarını yaptı. Hümeyra Göllü, "45 yıllık hayat arkadaşımı kaybettim. Uzaklardan gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Konuşamıyorum" diye konuştu.

Daha sonra kızı Arzu Göllü ise göz yaşları içerisinde, "Babam, evimizin direği, bizim kanatlarımız kırıldı. Buraya gelen herkese teşekkürler ediyorum. Benim ilk antrenörümdü. Son 4-5 aydır Acıbadem Hastanesi'nde bizlerin rahat etmesi için yardımlarını esirgemeyen Mehmet Ali Aydınlar'a teşekkür ediyorum. Babamın adını sonsuza kadar yaşatacak bu salon için eski federasyon başkanı Erol Ünal Karabıyık'a teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra Arzu Göllü'nün ricasıyla bir konuşma yapan Erol Ünal Karabıyık, "Türk kadın voleybolunu dirilten büyük ustanın adını sonsuza kadar yaşatacağımız için çok mutluyum" dedi.

Daha sonra buradaki tören, okunan dualarla sona erdi. Cengiz Göllü'nün cenazesi daha sonra Ulucami'ye götürüldü.

CENGİZ GÖLLÜ TOPRAĞA VERİLDİ

Hayatının 56 yılını salonlarda voleybol branşını geliştirmek için emek veren duayen Cengiz Göllü'nün cenazesi, Bursa Ulu Camii’ne götürüldü. 

Cenaze törenine Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Bakanlığı adına Taner Taşpınar, eski Gençlik ve Spor Genel Müdürleri’nden Mehmet Atalay, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş, yeşil beyazlı yöneticiler, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, voleybol kulüplerinin başkan ve yöneticileri, Tofaş Başkanı Efe Aydan, Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, eski milli bayan ve erkek voleybolcuların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Cengiz Göllü, kılınan namazdan sonra Nilüfer İlçesi’ndeki Odunluk Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku