Gündem:
DEVLET OLANAKLARIYLA PARTİ PROPAGANDASI
DEVLET OLANAKLARIYLA PARTİ PROPAGANDASI

MİTİNGİ İÇİN KAMU ARAÇLARINI KULLANMIŞ



Başbakan Erdoğan’ın Burdur mitingi için çevre illerdeki kamu kurumları da seferber edildi. Erdoğan’ın Burdur mitingi için Isparta Valiliği, tüm kamu kuruluşlarına genelge göndererek, Erdoğan’ın ‘refakatindeki’ heyet için kuruma ait ‘üzerinde logo ve amblem bulunmayan’ tüm sivil araçların Burdur Valiliği’ne gönderilmesini istedi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında ortaya çıkan ses kayıtları nedeniyle zor günler geçiren Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Burdur mitingi için, ildeki kamu olanakları seferber edilirken, çevre illerden de “takviye” istendiği ortaya çıktı.

Isparta Valiliği, ilindeki tüm kamu kurumlarına genelge göndererek, Erdoğan’ın miting için üzerinde “logo ve amblem bulunmayan” tüm sivil araçların, Erdoğan’ın “refakatindeki” heyete tahsis edilmesi için Burdur Valiliği emrine gönderilmesini istedi.

Seçim dönemlerinde, valilikler eliyle yurttaşlara kömür, beyaz eşya dağıtması, kamu personelini seçim mitinglerine taşıması eleştiri konusu olan AKP, 30 Mart seçimleri öncesinde de geleneği bozmadı. Bu kapsamda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Burdur mitingine taşınacak insanlar için sadece bu ildeki kamu kurumlarından değil, çevre illerin illerden de “takviye araç tahsisi” istendiği Isparta Valiliği’nin 24 Şubat’ta kamu ilindeki kamu kurumlarına gönderdiği genelgeyle ortaya çıktı.

Mitinge taşınacak insanların Isparta Vali Yardımcısı İsmail Akman imzasıyla gönderilen yazıda şöyle denildi: “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Şubat 2014 Perşembe günü Burdur’u ziyaret edecekleri, Burdur Valiliği’nce bildirilmiştir. Sayın Başbakanımızın refakatlerindeki heyete ihtiyaç olan kurumunuza ait sivil plakalı araçların (araç üzerinde logo ve amblem bulunmayan) tamamının 26-27 Şubat 2014 tarihlerinde, Burdur Valiliği emrine gönderilmesini ve sonucundan bilgi verilmesini önemle rica ederim.”

Genelgede gereği dağıtım, Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim Sanayi ve Teknoloji, SGK, Çalışma ve İşkur, Çevre ve Şehircilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlükleri ile TEİAŞ 7. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile İl Sağlık müdürlüklerine gönderildi.
 



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku