Gündem:
ERGENEKON TAHLİYELERİNE RED
13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon Davası sanıklarının tahliye taleplerini reddetti.

Terörle Mücadale Kanunu'nun 10. maddesiyle ilgili yetkiyi kaldıran 6526 sayılı yasanın onaylanmasıyla, tutukluluk süreleri 5 yılı aşan tutuklu sanıklar tahliye edilimesi bekleniyordu.

Geçen hafta Cuma günü Anayasa Mahkemesi'nin hak ve hürriyet ihlali olduğu yönündeki kararı sonrasında 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ oy birliğiyle tahliye edilmişti.

İlker Başbuğ’un tahliyesinden sonra Ergenekon Davası’nda aralarında Tuncay Özkan’ın da bulunduğu 30 sanık tahliye dilekçesi verdi. 

Tahliyeler Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından bugün değerlendiriliyor.  Tüm şehirlerden insanlar olası bir tahliyede karşılamak için Silivri’ye gitti. Bugün gözler Silivri’de olacak.

13. ve 20. Ağır Ceza mahkemelerinin arasındaki çelişki ve tutum farklılığı ilgililerin dikkati ve tepkisiyle izleniyor...
 




Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku