Gündem:
İNCE'ye AKBELEN'de ŞOK

İNCE'ye AKBELEN’de ŞOK

Akşam saatlerinde Akbelen Ormanı’na TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç ile birlikte gelen oyuncu Sunay Akın, “Bu katliamı cahil bile yapmaz. Buraya gelince upuzun bariyer, onlarca jandarma, polis görünce Suriye sınıra geldim sandım. Sınırı böyle korumuyarlar. Kimi kimden koruyorsunuz? Buradaki katliamı cahil bile yapmaz. Şu elimdeki kozalak bir çocuk, bir insan, bunların onbinlercesini öldürdüler” dedi, asırlık ağaçların önünde tepki gösterdi.

“ÇOK KIRGIN, KIZGIN VE ENDİŞELİYİZ”

TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç ise SÖZCÜ’ye açıklama yaptı. Uzun zamandır alanı takip ettiklerini belirten Ataç, “Çok kırgınız, kızgınız, tepkiliyiz ve çok endişeliyiz. Çünkü Türkiye, maden ocakları ruhsatlarının çok geniş yayılma riskiyle karşı karşıya. Akbelen’deki kömür hadisesi aslında kocaman bir çıbanın ufacık bir ucu. TEMA olarak bu gidişatı iyi görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHARREM İNCE AKBELEN’DE PROTESTO EDİLDİ

Akbelen Ormanı kamp alanına forum yapılırken jandarma korumaları ile gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve partili yöneticiler alkışlar, yuhalamalarla protesto edildi.
Mikrofonu eline alan İnce “Sıranı bekle” sesleri üzerine sinirlenerek mikrofonu bıraktı, kamp alanından ayrılmak istedi.

Vatandaşlardan bazıları izin vermedi. Oturup sırasını bekleyen İnce konuşmaya başladığında protestolar devam edince tepki gösterdi, “Buraya konuşmaya misafir olarak geldim. ‘Sıranı bekle’ dediniz, bekledim, böyle  yapmayın. Konu siyaset değil, ağaçlar, ormanlar. Eğer birlikte mücadele etmezsek daha çok ormanı kaybederiz. Tabii ki jandarmalar beni koruyacak ama size karşı korumuyor, onlar görevini yapıyor” dedi.

AKBELEN’İ TERK ETTİ

İnce protestolar devam edince sinirlenerek mikrofonu bıraktı, alandan ayrılıp Akbelen’i terk etti.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku