Gündem:
'İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR'

"İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR"

Konsey Sözcüsü, “İsrail savaş suçu işliyor” dedi. Sivillerin ihtiyaçlarının acilen karşılanması gerektiğini söyledi.

“Hamas savaşçılarının sivil insanların arasında saklanıp saklanmadığını bilmiyorum ama eğer öyleyse bu bir savaş suçudur. Ancak, bir savaş suçu diğerini aklamaz. Ve bir hastane içinde hastalar, doktorlar ve hemşireler yani insanların hayatını kurtaranlar olduğu zaman oraya saldırmak bir savaş suçudur. Elbette bazı askeri güçler tarafından kirletilmiş olabilir. Öyle bir durumda bile buna son verilmeli ve hastanelerde çalışmalar devam etmelidir.”

Norveç Mültecilerin Güvenliği Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland, CNN International'a konuştu. Hastanelere yapılan saldırılara tepki gösterdi. Sivillerin ihtiyaçlarının acilen karşılanması gerektiğini söyledi. “Bu, on binlerce çocuk için bir ölüm kalım meselesidir. Gazze başka hiçbir yere benzemiyor. İçerisi mühürlenmiş. 2,3 milyon sivil var; 1 milyon çocuk. Onlar tamamen masumlar ve şimdi binlercesi ölüyor.”

Norveçli yetkili Gazze’ye yardımlar konusunda batılı ülkeleri de eleştirdi. “Bu nedenle, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Avrupa Birliği bize insani yardım noktaları, insani koridorlar, insani erişim sözü verdi ve şimdi sivillerin bir şekilde korunması gerekiyor. Üç haftadır hiçbirini görmedik. Gerçekten, sınırı geçen birkaç kamyon, Gazze'deki ihtiyaçların yanında hiçbir şey.”
 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku