Gündem:
İSTİHBARAT SALDIRI ÖNLEYEBİLİR MİYDİ?

İSTİHBARAT SALDIRI ÖNLEYEBİLİR MİYDİ?

İsrail'de Hamas'ın yerleşimlere yönelik saldırıları dünyanın gündeminde. En çok tartışılan ise dünyanın en güçlü istihbaratlarından olan MOSSAD'ın bu saldırıları nasıl öngöremediği oldu. ABD merkezli New York Times gazetesi sorulara yanıt olabilecek bir iddia yayınladı.

Haber, "İsrail'in savunma başarısızlıkları Hamas ve Gazze'ye yönelik stratejiyi değiştirebilir" manşetiyle yer aldı. Hamas militanlarının İsrail topraklarına girmek ve ayrılmak için kullandığı bazı yöntemlerin İsrailli savunma yetkililerini şaşırttığına dikkat çekildi. Habere göre, İsrail bugüne kadar Hamas ve Gazze'yi bir istihbarat ile yönetti ancak bu kez istihbarat işe yaramadı.

"İSRAİL SALDIRIYI ÖNGÖRDÜ" İDDİASI

Gazeteye 4 üst düzey İsrailli savunma yetkilisi konuştu. Buna göre MOSSAD, son aylarda İran ve bağlantılı militanların İsrail'deki iç sorunları bir zayıflık işareti olarak gördüklerini raporladı. Yeni bir askeri çatışmanın çıkabileceği uyarısında bulundu.

İSRAİL NEDEN GAFİL AVLANDI?

Gazeteye göre İsrailli yetkililer, Hamas'ın 250 militanla saldıracağına dair bir istihbarat alındığını kaydetti. Öte yandan Hamas'ın operasyonunun büyüklüğü ise açıklanamamıştı. Gazeteye konuşan Amerikalı yetkililer ise İsrail'in özel önlem almasını gerektirecek bir saldırı olmadığını düşünerek hareket ettiklerini dile getirdi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku