Gündem:
KILIÇDAROĞLU NASIL ÖNLEM ALACAK?

KILIÇDAROĞLU NASIL ÖNLEM ALACAK?

Kılıçdaroğlu'nun ortada gördüğü bazı Parti Meclisi üyelerini, MYK’ya çekme yoluna gidebileceği konuşuluyor.

CHP parti meclisinde il başkanlarının itirazları için yapılan oylamada ortaya çıkan tablo sonrası harekete geçildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti çi dengeleri lehine çevirmek için adım atacağı konuşuluyor.

CHP’de 60 kişilik parti meclisinin son toplantıda yapılan iki oylamada muhaliflerin salt çoğunluk olan 31 oy gücüne ulaşması parti içinde dengeleri değiştirdi.

Milliyet Gazetesinin haberine göre, parti kulislerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tabloya karşı dengeleri yeniden lehine çevirecek hamleler yapabileceği, ortada gördüğü bazı parti meclisi üyelerini, MYK’ya çekme yoluna gidebileceği konuşuluyor.

Kulislerde, “Kılıçdaroğlu bu dengeyle Parti Meclisi yönetemez. Yerel seçimlere yönelik istediği belediye başkan adaylarını geçiremez. Sadece başkan adayı konusunda değil pek çok açıdan karar almada büyük sıkıntı yaşar” yorumları yapıldı ve “Parti meclisinden 3-4 kişiyi MYK’ya alır. MYK’nın sayısını artırabilir. Ardından grup başkanı ve grup başkanvekilleri için hamle yapabilir. Faik Öztrak’ı grup başkanlığına çekebilir” iddiaları gündeme geldi.
Yine habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun zoom toplantısına katılan Grup Başkanı Özgür Özel ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın görevden alınması ya da haklarında güvensizlik önergesi verilmesi durumunda Kılıçdaroğlu’nun grupta da istemediği bir tablo ile karşı karşıya kalabileceğine işaret ediliyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun grup konusunda şimdilik beklemede kalmayı tercih edeceği belirtiliyor.

 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku