Gündem:
MOSSAD'ın PLANI REDDEDİLDİ

MOSSAD’ın PLANI REDDEDİLDİ

İsrail medyasında yer alan iddialara göre savaş kabinesi, yeni bir esir takası anlaşmasını görüşmek üzere Mossad şefinin planlanan Katar ziyaretini iptal etti.

Kanal 13 televizyonunun habere göre, Mossad Şefi David Barnea, rehine takasına ilişkin müzakerelerin yeniden başlatılması amacıyla Katar'a gitmeyi teklif etti. Ancak bu teklif, İsrail savaş kabinesi tarafından geri çevrildi.

CNN International’a konuşan bir kaynak ise, Barnea'nın Gazze'de Hamas tarafından tutulan rehinelerin serbest bırakılmasını görüşmek için Doha ziyareti gerçekleştirmeyeceğini doğruladı.

Savaş kabinesi üyesi Benny Gantz'ın, konuyla ilgili İsrail'in girişimde bulunmasından yana olduğu belirtilen haberde, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın İsrail'in askeri baskı sonrasında, Hamas'tan başka bir anlaşmayla ilgilendiğine dair sinyal beklemesi gerektiğine inandığı ifade edildi.

İsrailli rehinelerinin aileleri yazılı bir açıklama yaparak, Başbakan Binyamin Netanyahu'dan "acil açıklama" talep etti. Aileler, Barnea'nın seyahatinin iptal edilmesinin şoke edici olduğunu belirtilerek, karara ilişkin tepkilerini gösterdi. İsrail, Gazze'de 116'sı hayatta olmak üzere 135 rehinenin olduğunu düşünüyor.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku