Gündem:
NACİ GÖRÜR'den KORKUTAN UYARI

NACİ GÖRÜR’den KORKUTAN UYARI

Bugün saat 14.34 sıralarında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde İğdeli merkezli 4.5 büyüklüğünde, yaklaşık 8 km derinlikte deprem meydana geldi.

İKİNCİ KEZ SALLANDI

Bu depremden saatler sonra kentte bir büyük deprem daha meydana geldi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre deprem saat 20.14’te meydana geldi. Pazarcık ilçesindeki depremin büyüklüğü 4.3 olarak açıklandı.

“RİSKLİ BİR BÖLGE”

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, gerçekleşen depreme dair görüşlerini paylaştı.

Depremin, Karasu grabeninin doğu kenarında ve Doğu Hatay Fayı üzerinde gerçekleştiğini belirten Görür, “Biliyorsunuz, Maraş bölgesi riskli bir bölge. Bu bölgede Gölbaşı-Türkoğlu arası en son 1513, Doğu Hatay Fayı 1822 ve Amanos Fayı 521'de kırılmış” bilgilendirmesinde bulundu.

KAHRAMANMARAŞ KONUSUNDA SIK SIK UYARILARDA BULUNUYOR

Naci Görür, 2020 senesinde meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ depremini önceden bilmişti. Bu konuyla ilgili Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı konuşma esnasında Kahramanmaraş ve çevresinin de büyük bir tehlike altında olduğunu ifade etmişti.

Görür, bir açıklamasında ise, “Bu fay uzun zamandır suskun. KAF fayı enerjisini büyük ölçüde boşalttı. İstanbul’un kapılarında duruyor. Fakat Doğu Anadolu fayı uzun zamandır suskun. Aşağı yukarı Kahramanmaraş civarında 1500’lü yıllardan beri deprem olmadı. Halbuki buralarda büyük depremler olmuş” demişti.

Yine bir başka açıklamasında Görür, “Kahramanmaraş ve çevresinde, özellikle Sivrice gölünün bulunduğu taraflar… Buralarda tarihte çok büyük depremler var. Ve bu depremler tekerrür periyodu dolmak üzere” ifadelerini kullanmıştı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

NACİ GÖRÜR UYARDI
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’nın aktif fay...

Haberi Oku